Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
»Kvoteflygtningeordningen er et udtryk for solidaritet med lande som Libanon, Uganda, Pakistan, Iran og Etiopien, der alle huser mere end én million flygtninge«.
Foto: Jonas Pryner Andersen (arkiv)

»Kvoteflygtningeordningen er et udtryk for solidaritet med lande som Libanon, Uganda, Pakistan, Iran og Etiopien, der alle huser mere end én million flygtninge«.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Fra kunstnere, professorer til debattører og tidligere ministre: Danmark må tage kvoteflygtninge

I stedet for at være et foregangsland bliver vi nu det modsatte, mener 40 underskrivere i et åbent brev om politikernes fravalg af 500 kvoteflygtninge.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kære politikere.

På tirsdag skal I behandle et lovforslag, der gør det muligt for en minister at melde Danmark helt ud af det internationale samarbejde om at modtage kvoteflygtninge. I forvejen har et flertal af jer midlertidigt lukket af for de 500 kvoteflygtninge, Danmark har modtaget hvert år siden 1989.

Vi er bekymrede for, at Danmark er i færd med at vende ryggen til nogle af verdens mest udsatte mennesker, FN’s kvoteflygtninge. Hvis lovforslaget bliver vedtaget, vil Danmark være det første land blandt vores nabolande, der aktivt lukker for kvoteflygtninge og dermed kraftigt signalerer, at vi ikke vil være en del af det internationale samarbejde om at modtage flygtninge.

Det vil være et slag mod hele det internationale flygtningesamarbejde midt i en historisk flygtningekrise, hvor 65,6 millioner mennesker er på flugt – mindst halvdelen af dem er børn.

For hvis et af verdens rigeste og mest stabile lande ikke skal tage sit ansvar, hvorfor skal andre lande så gøre det?

Opgøret med kvoteordningen er også stik imod tidligere meldinger, som Danmark er kommet med internationalt. På FN-topmødet i New York sidste år var der overvældende opbakning til samarbejde og globale løsninger for at afhjælpe den historiske flygtningekrise. Her vedtog FN’s generalforsamling – heriblandt Danmark – New York-deklarationen. Den forpligter os til at styrke arbejdet for, at flygtninge får nye hjem, og til at støtte de lande, der huser rigtig mange flygtninge.

Kvoteflygtningeordningener et udtryk for solidaritet med lande som Libanon, Uganda, Pakistan, Iran og Etiopien, der alle huser mere end én million flygtninge. Og en opbakning til flygtningearbejdet i Tyrkiet, hvor der nu bor tre millioner flygtninge. Behovet for en international fordelingsordning baseret på globalt ansvar og solidaritet med verdens svageste har aldrig været større i nyere tid.

I stedet for at være et foregangsland bliver vi nu det modsatte

Og kvoteordningen er samtidig et af få anvendelige redskaber i kampen mod menneskesmuglere.

Danmark burde være stolte over det internationale samarbejde, som kvoteflygtningeordningen er et af de fineste eksempler på. Hovedarkitekten bag ordningen var den tidligere danske statsminister Poul Hartling fra Venstre. Han modtog som FN’s højkommissær for flygtninge i 1981 Nobels Fredspris netop for det internationale flygtningesamarbejde, Danmark nu er ved at vende ryggen.

Vi er bekymrende over, at et flertal af danske politikere tilsyneladende er klar til at føre en politik, hvor Danmark ikke tager medansvar for den globale situation. I stedet for at være et foregangsland bliver vi nu det modsatte.

Vi ønsker, at Danmark fortsat skal tage imod kvoteflygtninge.

Vi ønsker, at Danmark, som Poul Hartling gjorde det, går forrest i kampen for at håndhæve og udvide FN’s kvotesystem og sikrer et stærkere internationalt samarbejde og en bedre beskyttelse af verdens flygtninge.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden