Med regeringens  erhvervs- og iværksætterudspil er ønsket at styrke erhvervslivet og danske iværksættere i fremtiden. Men feltet kalder på nogle tiltrængte forbedringer for selvstændige, mener Henrik Funder og Christian Nør Larsen.
Foto: Jacob Ehrbahn

Med regeringens erhvervs- og iværksætterudspil er ønsket at styrke erhvervslivet og danske iværksættere i fremtiden. Men feltet kalder på nogle tiltrængte forbedringer for selvstændige, mener Henrik Funder og Christian Nør Larsen.

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Prekariatet kommer: Selvstændige bør have samme tryghed som fastansatte

Det er godt for samfundet, at unge springer ud som selvstændige. Men der er større risici forbundet med at være iværksætter eller freelancer, og det skal vi få gjort noget ved.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

De senere år har været fulde af dystre forudsigelser om et voksende antal løst ansatte. Prekariatet kommer, lyder advarslen. Problemet, der peges på, er højtuddannede, der i årevis lever et ufrivilligt usikkert liv på kanten af arbejdsmarkedet. Men når vi i Djøf kigger på vores medlemsskare, så er det få, der ufrivilligt er løst ansatte. Vi skal selvfølgelig som fagforbund tage hver enkelt alvorligt og hjælpe i den retning, vedkommende ønsker. Men i det store billede ser vi snarere en anden tendens.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce