Tegning: Roald Als (arkiv)

Tegning: Roald Als (arkiv)

Debatindlæg

Tidligere kontorchef: Udflytningen af arbejdspladser er tåbelig

Kunne man forestille sig, at Folketinget og de offentlige og private hovedsæder inden for landbrug, industri og handel lå uden for hovedstadsområdet? Næppe.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Her ved juletid går ganske mange statsansatte i hovedstadsområdet og frygter for, at deres arbejdsplads skal flytte til provinsen. Og det med god grund.

Mange familier er etablerede, hvor de bor, og vil ikke kunne flytte; de kan ikke bare lige bosætte sig et andet sted.

Men set fra den statslige institutions side er problemet endnu større. Der går nemlig en utrolig masse faglig og institutionel viden tabt, når ned til kun ti procent af personalet følger med institutionen til provinsen. Det rammer både borgere og virksomheder i form af både dårlig og langsommelig sagsbehandling, der kan koste samfundet milliarder i tabte indtægter.

En statsinstitution skal som bekendt behandle alle borgere i samfundet korrekt, og det kræver typisk, at det sker i samarbejde med centrale politiske instanser og andre statslige og kommunale myndigheder. Den samfundsmæssige arbejdsdeling mellem de forskellige myndigheder har nødvendiggjort, at disse myndigheder er blevet centraliseret i nogle metropoler.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce