Foto: Steen Brogaard
Debatindlæg

Kvinfos direktør: Med MeToo er vi på vej til at skabe et reelt ligestillet samfund

MeToo-bevægelsen handler ikke om manglende humor eller flirt mellem mænd og kvinder, som Mette Hjermind Dencker (DF) skriver. Den handler om dybt krænkende overgreb, som vi skal have sat en stopper for.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

En frisørelev blev af chefen kaldt for »fars lille lebbepige« og »fars lille suttetøs«. Han viste dagligt pornografiske billeder på computeren og han bad frisøreleven om at åbne en postpakke, hvori der var en stor dildo.

En kvindelig bager var udsat for mange bemærkninger og sjofle vittigheder fra bagermesteren.  Skal jeg putte dig i min seng? Bagermesteren havde også taget på hende. Samtalerne handlede om sex. En dag havde bagermesteren bagt hende en kage. Det var en penis lavet i linsedej.

Og så er der de sager, hvor verbal chikane går forud for et fysisk overgreb – et helt typisk mønster, ved vi fra forskningen. Som chefen for en rengøringsassistent, der talte om sin tissemand, der kløede og tog sin stive penis frem, tog den op til hendes mund og bad hende om at sutte på den. Samme chef tog senere hende på brystet og i skridtet.

En dag tog chefen fat i hende hårdt bagfra, da hun bukkede sig. Han førte hendes hoved ned mod sin penis, som han tog frem. Hun var bange, så hun suttede på den. Det stoppede først, da de blev afbrudt.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce