Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Ja eller nej  Hvis samtykke skrives ind i dansk lovgivning om voldtægt, vil det sikre, at der i  retten også er  fokus på gerningsmandens adfærd, mener Amnesty  og Dansk Kvindesamfund.  Modelfoto:  Nanna Navntoft

Ja eller nej Hvis samtykke skrives ind i dansk lovgivning om voldtægt, vil det sikre, at der i retten også er fokus på gerningsmandens adfærd, mener Amnesty og Dansk Kvindesamfund. Modelfoto: Nanna Navntoft

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Amnesty og Dansk Kvindesamfund: 10 lande i Europa har en lov om samtykke til sex. Det skal vi også have i Danmark

Voldtægt er i dag nærmest straffrit i Danmark. Vejen til større retssikkerhed er at skrive krav om samtykke ind i loven. Lad os se aflive de myter, der modarbejder samtykke.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

I sidste uge offentliggjorde Statens Institut for Folkesundhed en rapport om vold og seksuelle krænkelser i Danmark. Den viser, at knap 3 procent af alle kvinder og 0,6 procent af alle mænd det seneste år har været udsat for seksuelle overgreb, forstået som ubehagelig seksuel beføling, tvunget samleje eller forsøg på tvunget samleje. Langt de fleste overgreb rammer unge kvinder mellem 16 og 24 år.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce