0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Noa Redington: I regeringens spinmaskine passer folk ikke deres arbejde. De slider og slæber. Tager sin tørn. Mennesker går ikke på pension, man 'går fra'. Hvis ikke ligefrem til

Regeringens udspil er ikke et pensionspolitisk kinderæg. Det er et holdkæft bolsje til fagbevægelsen og en sukkerknald til en afgrænset gruppe.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Marius Renner
Foto: Marius Renner

der kommer en aftale. Den bliver formentligt dyrere end de 3 milliarder kroner, regeringen har spillet ud med. Alt og alle har sin pris. I særdeleshed Kristian Thulesen Dahl. Bliver det en god aftale? For Socialdemokratiet entydigt ja. For Danmark er det mere tvivlsomt. Og tro det eller lad være: De to ting behøver ikke at hænge sammen, skriver Noa Redington i denne klumme.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tillykke til statsministeren. Hun får sin tidlige pension. Altså ikke Mette Frederiksen personligt. For hvem vil sætte en bøjet halvtredsøre på, at oppositionen kommer til at udfordre regeringslederen ved næste valg? Eller det næste igen for den sags skyld.

At det bliver Jakobs tur fremstår mere og mere som en valgplakat fra barndommens land. Men så igen. Alting kan ske. Tilstanden i dansk politik i sensommeren 2020 er, at der næsten er en en-til-en sammenhæng mellem, hvad Mette Frederiksen siger, og hvad der materialiserer sig i den virkelige verden. Så selvfølgelig får vi en tidlig pension.

Kommer Dansk Folkeparti til at stikke en kæmp i hjulet på en rettighed, der er målrettet resterne af deres kernevælgere? Nej. Kunne de radikale finde på at snuble ind i en aftale, som dybest set er et opgør med partiets magt og selve raison d’être de senere år? Absolut. Kommer Morten Østergaard til at true med at vælte regeringen bagefter? Absolut. Sker det? Absolut ikke. Kommer fagbevægelsen til at banke i bordet og sige, at det, som ligger, er så langt fra skiven, at man helst er fri? Nix. Hvorfor skulle den dog det.

Man skal helt tilbage til Anker Jørgensen for at finde en situation, hvor fagbevægelsen får uden at give. Så der kommer en aftale. Den bliver formentligt dyrere end de 3 milliarder kroner, regeringen har spillet ud med. Alt og alle har sin pris. I særdeleshed Kristian Thulesen Dahl. Bliver det en god aftale? For Socialdemokratiet entydigt ja. For Danmark er det mere tvivlsomt. Og tro det eller lad være: De to ting behøver ikke at hænge sammen.

Det nuværende Socialdemokrati er et parti, der fører politik i en verden fuld af regnvejrsdage og mørke skyer. Hvor morgendagen er farlig og jævnt glædesløs sammenlignet med fordums stolte bedrifter. De svage er svage. Og de stærke er nogle egoistiske sataner.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere