At stå i ølafdelingen i SuperBrugsen kan efterhånden sammenlignes med et besøg hos en belgisk ølspecialist. Udvalget af specialøl er stort, og det emmer af gode råvarer, lokal produktion og bæredygtigt bryggeri. Her pryder ord som Fyn, Samsø, havsus og hyldeblomst de farverige flasker, og man kan med god samvittighed stille dem frem på middagsbordet i sin hippe andelslejlighed på Nørrebro. Alt imens man slynger ord ud som »vegansk squashlasagne og økologiske stofbleer« over for sine gæster. Når flaskerne skal ud, går man igen troligt og roligt ned i SuperBrugsen og afleverer dem i pantautomaten. På en god dag trykker man måske endda ’Doner til Røde Kors’.
Men hvad så hvis jeg fortæller dig, at det er til ingen nytte, at du returnerer dine velansete specialøl? Var det ikke for håndørerne, kunne du lige så godt have smidt dem i glascontaineren i baggården. De ender nemlig det samme sted. Som knust glas, klar til omsmeltning. Og det er dyrt for klimaet, rigtig dyrt.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind
Skriv kommentar