0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Medstifter af firma, der sælger spiselige insekter: Broccoli belaster klimaet mere end brie

Løsningen på fødevareproduktionens klimabelastning er ikke vegansk. Den er planetarisk.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Philip Ytournel/POLITIKEN
Arkivtegning: Philip Ytournel/POLITIKEN
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Du skal have levet under en sten, hvis det ikke efterhånden er gået op for dig, at klimakrisen i høj grad drives af vores stigende indtag af rødt kød. Man kan ikke gå ind i et supermarked uden at falde over sojaschnitzler og havredrikke, og hele verdens klima-wonderchild, Greta Thunberg, lancerede for nyligt en video kaldet #fornature, hvor hun opfordrer alle til at spise plantebaseret. Dét ville efter sigende kunne spare os for otte milliarder tons CO2 om året, sikre arternes overlevelse og endda forebygge fremtidige pandemier.

Det er helt korrekt, at vores store forbrug af kød skader klimaet. Men er det at undlade alle former for kød den mest bæredygtige løsning for vores planet?

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement