0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rasmus Bech: Ja, det er reklame, det her. Reklame for den ærkedanske spise, blåmuslinger

Det skal snart være slut med røde bøffer og den dejlige franske bearnaisesauce, skriver Rasmus Bech i denne klumme.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Værsgo', så er der serveret. Blåmuslinger med chili. Det er sikkert skrappe sager, men det er pokkers sundt - og så er det bæredygtig mad i en tid, hvor korrekthedsindustrien lægger stor afstand til røde bøffer og culottestege med bearnaisesauce.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De røde såvel som sortbrogede danske køer og tyre – nok bedre kendt som mælkeskabere, culottestege, højrebsbøffer og hovedingrediens i spaghetti med kødsovs – er under stærk anklage for at belaste verdens klima, fordi de bøvser og prutter og beslaglægger enorme arealer til foder.

Der findes efter sigende 1,5 millioner stykker kvæg her til lands, og det tal skal nedbringes drastisk, hvis vi danskere skal gøre os håb om at redde hele kloden fra at synke i Øresund inden 2030 eller 2060 eller hvornår det nu senest vurderes til at ske.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu