Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fælles pressemeddelelse

26. februar 2010. Fælles pressemeddelelse om Karikaturtegningen af Profeten Muhammed.

fakta_debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udsendt af Tøger Seidenfaden, ansvarshavende redaktør, på vegne af Politiken, og Faisal A.Z. Yamani, advokat, på vegne af sine klienter.

Politiken og ledelsen af otte organisationer i Egypten, Libyen, Qatar, Australien, Jordan, Saudi-Arabien, Libanon og Palæstina, bestående af 94,923 medlemmer der er efterkommere af Profeten Muhammed (”Organisationerne”), er nået til en fælles forståelse og et forlig i tvisten mellem Organisationerne og Politiken, der opstod på baggrund af Politikens genoptrykning af Kurt Westergaards karikaturtegning af Profeten Muhammed (”Karikaturtegningen”), som oprindeligt blev bragt i Jyllands-Posten den 30. september 2005 sammen med 11 andre tegninger af Profeten Muhammed (”Tvisten”).

Disse tegninger, og især Kurt Westergaards Karikaturtegning, førte til optøjer og demonstrationer i mange lande rundt om i verden, navnlig i arabiske og muslimske lande, hvor Karikaturtegningen blev opfattet som en krænkelse af islam og i særdeleshed af Profeten.

Politiken genoptrykte Kurt Westergaards Karikaturtegning som led i avisens nyhedsdækning og har aldrig haft til hensigt at krænke muslimer i Danmark eller andre steder.

I en erklæring, der bringes både i den trykte udgave og i online-udgaven af Politiken, konstaterer og beklager Politiken, at genoptrykningen af Karikaturtegningen har krænket muslimer i Danmark og i andre lande rundt om i verden, og undskylder over for alle, der er blevet krænket af genoptrykningen af Karikaturtegningen.

Organisationerne og klienterne, der er repræsenteret af advokat Faisal A.Z. Yamani fra advokatfirmaet Ahmed Zaki Yamani, Saudi-Arabien, har taget Politikens erklæring til efterretning.

De bekræfter, at Tvisten er bilagt, og er enige om ikke at indlede eller gennemføre retlige eller administrative tiltag mod Politiken.

Begge parter er tilfredse med denne mindelige forståelse og forliget og udtrykker håb om, at forliget i en vis grad kan være medvirkende til at forbedre den nuværende, spændte situation.

Begge parter udtrykker håb og forventning om, at aftalen kan bidrage til en bedring af forholdet mellem den muslimske verden og Danmark og især de danske medier, og håber, at andre initiativer til dialog og forsoning vil følge.

For yderligere information kontakt:

Tøger Seidenfaden
Ansvarshavende redaktør
Politiken

eller

Faisal A.Z. Yamani
Administrerende partner, Advokatfirmaet Ahmed Zaki Yamani

ENGLISH VERSION

ingenting

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden