Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Klummer

Alt for mange kvinder ser deres seksualitet som destruktiv og farlig

Vi har aldrig været friere. Alligevel tør en del voksne kvinder ikke vise deres dybeste lyst til deres mand eller potentielle kommende kæreste. Hvorfor ikke?

Klummer
FOR ABONNENTER

Vi lever på mange måder i en konstant seksuel revolution med porno, p-piller, abortpiller, swingerklubber, datingapps, sugardating, twerking og unge kvinder, der demonstrerer i gaderne for retten til at leve som selverklærede skøger. Men det betyder ikke, at den enkelte kvinde har frisat lysten inde i sig selv.

Jeg glædes, når en film som ’Venus’ om unge kvinders seksualitet bliver set bredt i den danske befolkning, for det er en slags vidnesbyrd om, hvor smukke, komplekse og modige en del yngre kvinder er. Og når jeg læser i Euroman, at kvinder under 30 tilhører ’en helt ny og skamfri version’, der giver generationen forud baghjul i sengen, håber jeg vitterligt, det billede holder.

Det er dog ikke alle, der føler sig fri til at udfolde sig, som de vil. Når jeg taler med modne kvinder om begær, har mange stadig en form for barriere indeni for, hvad de føler, de kan tillade sig. Og her kan lysten både være for forkert og for stor.

Blokeringen starter måske med fornemmelsen af at ligge slukøret og uforløst tilbage, når manden rejser sig. Følelsen af aldrig at være kommet rigtigt i gang bliver, hvis den aldrig adresseres, til en længsel, som ingen ser, og ingen må kende, og som hun måske ikke engang selv har ord for. En længsel efter at blive knaldet helt i bund, til hun ikke kan mere. Efter at slippe tøjlerne og kontrollen og overgive sig til sin egen vildskab uden at vide, hvor det ender.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce