0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Camilla Plum om en tid fuld af ingefærshots og gojibær: Kvaksalverne lever af vores angst og mener, at alt kan løses ved at spise dyre og forædlede madvarer og kosttilskud

Tro ikke på madkvaksalvernes alternative fakta. Mad er ikke medicin, mad er mad. Vi bliver mætte, glade, socialt opfyldte og sunde af at spise rigtig mad.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
LERVIK MAUD
Foto: LERVIK MAUD
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den officielle fødevare- og ernæringsvidenskab befinder sig på det niveau, lægevidenskaben befandt sig på i 1700-tallet. Det betyder, at der er al mulig grund til at betvivle de sandheder, vi bliver bombarderet med.

Selv udnævnte eksperter ved meget lidt, men tror til gengæld en hel masse, og forskerne har intet imod vage sandheder om, hvad og hvordan vi skal spise; sandheder, som med tiden viser sig at være i bedste fald varm luft, i værste fald decideret skadelige. Man kan bare kaste et blik på de ernæringskampagner, myndighederne har kørt de sidste 30 år.

Vi ved i de helt store træk, hvad vi mennesker har brug for: vitaminer, protein, fedt, kulhydrater. Men vi aner simpelthen ikke en disse om alt det andet. Hvordan det hele spiller sammen, om fedt bare er fedt, om forarbejdningen af råvarerne betyder noget, og hvad den betyder, og hvad det medfører, når det intensivt producerende landbrug berøver maden de stoffer, der ellers naturligt findes i den.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce