0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Susanne Staun: Danske kvinder og børn er slet ikke godt nok beskyttet imod voldelige mænd

En ekspertgruppe kritiserer myndighedernes manglende evne til at beskytte voldsramte kvinder og børn. Kritikken går på, at myndighederne ikke ved nok om voldens kønnede natur og derfor heller ikke kan reagere passende, påpeger Susanne Staun.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Statsforvaltningen giver for ofte samvær til fædre, hvis voldelige adfærd forvaltningen er vidende om, skriver Susanne Staun. Tegning: Mette Dreyer (arkiv)

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Danskerne er bare ikke de store europæere – ingen euro, ingen asylaftaler og senest et folkeligt ja tak til retsforbehold. Vi er heller ikke vilde efter at overholde de internationale konventioner, og hvis det står til DF, skal den europæiske menneskerettighedskonvention skrives helt ud af dansk lov.

Ved enhver fornemmelse af angreb på dansk suverænitet hæves de danske høtyve, og det sker ikke mindst, når vi modtager international kritik. Senest er denne kommet fra Europarådets ekspertgruppe Grevio, der har give drøje hug til Danmark for ikke at overholde Istanbul-konventionen, Europarådets konvention til forebyggelse og bekæmpelse af vold mod kvinder og vold i hjemmet.

Rapporten fra Grevio, der blev offentliggjort sidste fredag, kritiserer først og fremmest, at Danmark ikke har tilsluttet sig den internationale konsensus om at bekæmpe vold mod kvinder og i stedet har valgt det kønsneutrale begreb vold i nære relationer.

Ekspertgruppen opfordrer Danmark til at genoptage den kønnede voldsforståelse, fordi vold i hjemmet er internationalt anerkendt som et fænomen, der mest rammer kvinder. Grevio frygter, at man ved brugen af det kønsneutrale begreb ignorerer dette, og at det vil influere på bl.a. tildelingen af ressourcer.

Ekspertgruppen kritiserer også myndighedernes manglende evne til at beskytte voldsramte kvinder og skriver, at nøglepersoner – fra politi til domstole og sagsbehandlere – ikke ved nok om voldens kønnede natur og derfor heller ikke kan reagere passende. At det næsten er umuligt at få polititilhold, nævnes som eksempel.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce