Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Dominic Lipinski/Daniel Leal-Olivas/AP
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for Harry og Meghan - og en dårlig dag for Theresa May

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Harry og Meghan. Det bliver nok den vigtigste dag i deres fælles liv indtil nu, når de i morgen skal sige ja til hinanden foran hele verden.

Prins Harry og Meghan Markle har bebudet et bryllup, der skal handle om sjov og glæde og fest med hele landet. For tyve år siden lignede det britiske monarki en institution i forfald. Det kriseramte ægteskab mellem prins Charles og Diana underminerede selve kongehusets funktion, noterer The Economist: at samle en nation som værdige forbilleder. Landet delte sig mellem (en stor) gruppe af Diana-tilhængere og en (meget mindre) gruppe Charles-tilhængere. Kun tabloidaviserne havde en rigtig fest.

Ved Dianas død tilføjede dronningen monarkiet afgørende skade, da hun forholdt sig tavs i fem dage. Dagens bryllup er en unik mulighed for monarkiet til at forny sig til en multikulturel tid, hvor de royale mere end nogensinde forventes at kunne tale om og til følelserne. Det spiller i dag ingen rolle, at miss Markle er fraskilt. Som skuespiller vil hun sammen med Harry give verden et perfekt show.

En dårlig dag for...

Theresa May. Hvis det britiske kongehus blomstrer, ser det anderledes ud med landets politiske lederskab. Faktisk har det ikke set sortere ud siden 1970’erne ifølge The Economist. De to store politiske partier, Labour og Konservative, er kapret af fløjene, og premierminister Theresa May savner autoritet.

Parlamentet Westminister er rystet af skandaler om seksuel chikane og mobning. Regeringen forbereder Brexit – den største udfordring for Storbritannien siden Anden Verdenskrig – alt imens regeringen kritiseres for at have forbrudt sig imod et kontroversielt princip for politisk lederskab: De sværeste beslutninger bør man selv træffe.

Theresa Mays regering står med et valg mellem pest og kolera: Den kan vælge at implementere en politik, den dybest set mener er idiotisk. Eller den kan nægte at følge folket folkets vilje. Resultatet er det forudsigelige: en række tiltag, der skal begrænse skadevirkningerne af Brexit. Men også en handlingslammet regering. De politiske ledere er ikke inviteret til brylluppet på Windsor Castle.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden