Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for skattejægere og en dårlig dag for koreansk popsanger

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag – og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for ...

Skattejægere. Efter at have pløjet sig gennem bunker af historiske dokumenter og søkort har Spaniens kulturministerium udarbejdet en detaljeret oversigt over skibsvrag i blandt andet Caribien. Blandt de mest kendte forliste skibe er Christopher Columbus’ ’Santa María’, der sank ved Haiti 25. december 1492. 681 spanske forlis mellem 1492 og 1898 er kortlagt, og mange af skibene medbragte enorme guld- og sølvskatte, som man havde plyndret sig til i kolonierne.

Formålet med oversigten er egentlig at beskytte vragene mod netop skattejægere, men som avisen El País skriver, ville den fiktive pirat Long John Silver nok »straks have forladt Skatteøen og sat kurs mod Caribien«, hvis han havde fået fingre i denne oversigt.

En dårlig dag for ...

Seungri. Sangeren i Big Bang, et af de største bands inden for den sydkoreanske genre K-pop, er kendt for at dyrke jetsetlivet i hovedstaden Seoul. Nu er han kommet i alvorlig modvind efter beskyldninger om, at han som en slags nebengesjæft skal have skaffet prostituerede til udenlandske forretningsfolk på dyre natklubber i den mondæne bydel Gangnam. Seungri, der er 28 år, afviser anklagerne, men har nu valgt at indstille karrieren for ikke at bringe de øvrige bandmedlemmer og pladeselskabet YG Entertainment i forlegenhed. Sagen har fået aktiekursen i YG Entertainment og andre selskaber i K-pop-branchen til at falde. Prostitution er ulovligt i Sydkorea, og rufferi, som Seungri efterforskes for, kan give op til tre års fængsel, skriver The Guardian. Big Bang har ifølge flere medier solgt over 140 millioner plader siden debuten i 2006.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden