Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Man behøver hverken være franskmand eller historiker for at iagttage, at der er strid om, hvordan man skriver nationale historier i en globaliseret tid, mener Bjørn Bredal.

Bjørn Bredal
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny Europa-klummeserie: Det er næsten umuligt at forstå Frankrig som et almindeligt land

Hundrede franske historikere er gået sammen om at skrive Frankrigs historie ud fra en globaliseret tidsalder. Men det er ikke lige nemt, mener Bjørn Bredal i sin klumme, som er den første i serien om Europas Akse.

Bjørn Bredal
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En forårsdag for 36.000 år siden kommer en teenagedreng gående sammen med sin flok og familie et sted i Ardèche i det sydlige Frankrig. Vejret er mildt, og flokken tager sig tid til at slå lejr for at vise drengen noget ganske særligt. Han får bind for øjnene og bliver ført ned i en grotte, som en spejder først har sikret sig, at der ikke bor bjørne i. Da drengen får lov at tage bindet fra øjnene, ser han i lyset fra faklerne det utrolige syn af vægmalerier med okkergule næsehorn, røde menneskehænder, stiliserede mammutter, løver og andre væsener.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden