0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Løkke var pinlig for Danmark!

Kristian Madsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Niels Krause-Kjær, Jarl Cordua og resten af det borgerlige Danmark er i fuld bortforklaringsmodus. Det er småligt og provinsielt at kritisere statsministeren i kølvandet på den kuldsejlede klimaproces.

Naturligvis er det ikke Lars Løkkes optræden, der har gjort, at det endte med en dårlig aftale i Bella Centeret. Men der er ingen grund til at stikke noget under stolen omkring Statsministerens debut på den internationale scene: Lars Løkke Rasmussen gjorde en pinlig figur ved klimatopmødet.

Statsministeren blev reelt afsat som formand for klimakonferencen to gange. Først af sin onde sundanesiske ånd, Lumumba, der må stå til en kraftig lønforhøjelse hos sine tvivlsomme kinesiske sponsorer efter at have drevet den danske statsminister rundt i manegen i 14 dage.

Den anden gang var det Storbritanniens miljøminister, Ed Miliband, der måtte vippe Løkke ned fra formandsstolen. Fordi statsministeren simpelthen var pinligt uforberedt!

Det ansete tyske magasin Der Tagesspiegel maler det pinlige optrin ud:

Mødet blev herefter overtaget af Bahamas miljøminister (!), der åbenbart havde bedre hold i billetterne.

Det internationale nyhedsbureau AFP morer sig også over den danske statsminister, der til sidst begyndte at tale helt sort:

Her til aften erkender Løkke selv overfor TV2, at han "ikke så godt ud", og at han ikke havde sovet mere end 5 timer i konferencens sidste 72 timer. Det er i bedste fald hamrende uprofessionelt ikke at sørge for at få hvilet lidt mere, mens man leder en proces med hele verdens bevågenhed.

Men det hele bliver næsten blot endnu mere pinligt, når Løkke til TV2 siger, at

Danmark har påtaget sig at forsøge i FN-regi at hamre en aftale sammen. Det ved alle er svært. Og det kræver politisk arbejde i eliteklassen at kunne skabe resultater indenfor de antikverede og bureaukratiske FN-regler blandt diplomatiske krukker og småskøre diktatorer. Den opgave har vi tilsyneladende ikke blot ikke evnet. Den opgave har den danske regering simpelthen svigtet til fordel for en tvivlsom strategi om en 'dansk tekst', der er endt som en gigantisk politisk maveplasker.

Pinligt!

Organiseringen i Bella Centeret - eller "organiseringen" som den anerkendte amerikanske kommentator Thomas Friedman skrev - var også under al kritik. Det er da pinligt, at verdensledere forventes at løse klimakrisen under pladsmæssige forhold, der ikke ville egne sig til en RUC-projektgruppe.  Selv om det formelt set er FN's ansvar falderObama forelæser for EU-lederne i projektgruppen, mens Løkke tager en puster.

Alt i alt en skidt reklame for Danmark. Den gennemsnitlige globale temperatur er formentlig steget 2-3 grader inden vi igen bliver betroet at stå i spidsen for en stor international politisk proces.

UPDATE: En læser gør i kommentarfeltet opmærksom på denne artikel fra det schweitziske dagblad Tagesanzieger med rubrikken "Der Stümper von Kopenhagen" (Klodsmajoren fra København), der mildest talt er en lammende kritik af statsministerens mødeledelse.  Lad os endelig få flere eksempler - også hvis det skulle lykkes nogen at opdrive international ros til statsministeren. Det har jeg foreløbig ikke set.

UPDATE II: Også britiske The Guardian langer hårdt ud efter Lars Løkke:

Avisen beskriver - i lighed med Informations beretning - at det var Ed Miliband, der forhindrede at Løkke lukkede mødte helt uden resultat, og dermed sikrede, at der overhovedet kom en anerkendelse af aftalen.

UPDATE III: Så har vi også den ærkekonservative britiske Daily Telegraph på banen med en lammer til Løkke:

UPDATE IV: Så byder tyske Bild også ind:

Der begynder at tegne sig et mønster i udlandets skarpe kritik...

UPDATE V: Så er også tyske Der Spiegel ude med riven efter Løkke:

UPDATE VI: Financial Times langer også ud efter Danmark:

UPDATE VII: Uha uha. Det intellektuelle fyrtårn Die Zeit har måske den groveste Løkke-kritik af alle:

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere