0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvem vinder DM i debat 2019?

DM i debat løber af stablen for niende gang i år. Her kan du læse mere om konkurrencen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

DM i debat 2018. Finalisterne Anders Krojgaard Lund og Nanna Bonde debatterer kontanthjælp foran et tætpakket publikum i Rosengården på Folkemødet.

Kritikerskolen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kritikerskolen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad er DM i debat?

Ved DM i debat dyster 32 unge debattører hvert år på ord og argumenter om at blive Danmarks bedste debattør. Konkurrencen afholdes i samarbejde mellem DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd og Politiken. Deltagerne er en blanding af politisk aktive, repræsentanter fra DUF’s medlemsorganisationer og uafhængige debattører.

Startskuddet til DM i debat lyder 14. maj, hvor første indledende runde finder sted i Politikens Hus. Næste indledende runde afholdes 21. maj, mens Folkemødet på Bornholm 14. og 15. juni danner rammen for semifinale og finale.

I år har publikum igen indflydelse på, hvem der har fået en plads i indledende runde, da Politiken har åbnet for nomineringer af potentielle deltagere på Politikens Facebookside.

Hvad skal der til for at komme med som debattør?

Er du det unge debattørtalent, som vi ikke har opdaget endnu? Hvis du har mod på at stille op til DM i debat 2019, så prik en ven på skulderen, og få ham/hende til at nominere dig i kommentarfeltet på Politikens Facebookside.

Kender du et ungt debattørtalent, der har fortjent en plads i den indledende runde til DM i debat? Så nominér personen ved at tagge navnet i en kommentar og begrund, hvorfor vi skal give en af pladserne i konkurrencen til netop hende/ham.

Er din favorit allerede nomineret, så vis din støtte ved at like kommentaren og eventuelt supplere begrundelsen.

Frist for nominering er 25. marts. Inden 1. april udvælger Politiken på baggrund af nomineringerne de 16 debattører, som Politiken sender med til den indledende runde 14. maj og 21. maj.

Forud for de indledende runder den 27. april holder vi en forberedende workshop for de 32 deltagere. De, der bliver udtaget til konkurrencen, bliver kontaktet direkte.

Hvordan foregår DM i debat?

I de indledende runder vil deltagerne prøve kræfter med forskellige debatformer. I intro-runden holder de hver en velforberedt tale på 1 minut, som har substans og er retorisk gennemarbejdet. I de følgende runder bliver deltagerne bedømt på deres evne til at duellere én mod én og forsvare deres politiske kæpheste.

Fire debattører fra hver af de indledende runder går videre til semifinalen på Politikens scene i Rosengården i Allinge 14. juni. Og endelig vil de fire kandidater, der har klaret sig bedst, stå over for hinanden i finalen 15. juni.

Hvorfor DM i debat?

Med konkurrencen ønsker Politiken og DUF at give debatlystne unge en platform, hvorfra de kan træne, dyrke og udbrede deres politiske holdninger. Vi vil klæde de unge på til at blande sig i den offentlige debat, til at have mod til at bruge deres stemme til at sætte dagsordner og bidrage til at rykke holdninger - og samfundet - i den retning, de mener, er den rigtige. Visionen med DM i debat er altså at bidrage til at skabe en levende, offentlig debat ved at kvalificere den med skarpe og kompetente unge stemmer.

Tidligere vindere

DM i debat blev afholdt første gang i 2011, hvor Peter Hummelgaard Thomsen, nuværende folketingsmedlem for Socialdemokratiet, løb med sejren. Andre tidligere vindere:

Gry Möger Poulsen (2012)

Morten Dahlin (2013)

Morten Ryom (2014)

Lawand Hiwa Namo (2015)

Alex Vanopslagh (2016)

Andreas Weidinger (2017)

Nanna Bonde (2018)


kritikerskolen@pol.dk

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Læs mere