Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
PELLE RINK (arkiv)
Foto: PELLE RINK (arkiv)
Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en Kronik. Kroniken er udtryk for skribentens holdning. Du kan indsende Kronik-forslag her.


Hjælp til prostituerede drukner i møder og udvalg

Ikke en af de 46 millioner kroner er endnu kommet de prostituerede til gode.

Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Regeringen har taget stilling.

I Kronikken 21. november skriver fire ministre, at forbud mod sexkøb ikke er løsningen. De har ret i, at et forbud uden relevante sociale tiltag og muligheder for at komme ud af prostitution kan virke nytteløs på den korte bane. Men deres kronik viser desværre også, at de ikke har det fornødne kendskab til virkeligheden. Det gælder ikke mindst de omtalte 46 millioner kroner, som de mener, skal gavne de prostituerede.

LÆS KRONIK

At regeringen mener, at det er et spørgsmål om enten/eller frem for både/og, kan man med rette undre sig over. Men når de nu så sikkert omtaler de sociale tiltag der skal sættes ind med på prostitutionsområdet, er det nærliggende at se på, hvad der egentligt kom ud af de 46 mio. kr., der sidste år blev afsat til området.

Lad os først se lidt på, hvordan midlerne opstod og hvad meningen med dem var. 14. november 2011 blev partierne bag satspuljen enige om, hvorledes pengene for 2012 skulle fordeles på det sociale område.

Der blev i aftalen afsat 46 mio. kr. over fire år til at identificere og implementere sammenhængende tilbud med henblik på effektive exit-muligheder til »prostituerede der ønsker at forlade prostitution, og ikke finder at de nuværende sociale tilbud er tilstrækkeligt sammenhængende og relevante«.

Indsatsen skulle ske i samarbejde mellem Social- og Integrationsministeriet, relevante kommuner og frivillige organisationer, og samarbejdet skulle tage udgangspunkt i aktuel »bedste viden« med henblik på »mest mulig effekt for pengene«.

Baggrunden for beslutningen om at afsætte 46 mio. kr. til Exit Prostitution, som projektet hedder, skal blandt andet findes i et arbejdspapir 'Vejen ud' fra SFI (Det Nationale Forskningscenter for Velfærd). Det papir indeholder resultaterne af både en omdiskuteret interviewundersøgelse og en indsamling af viden og sætter fokus på kvinder på vej ud af prostitution og de støttebehov, nogle af dem kan have.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden