0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
PELLE RINK (arkiv)
Foto: PELLE RINK (arkiv)
Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en Kronik. Kroniken er udtryk for skribentens holdning. Du kan indsende Kronik-forslag her.


Hjælp til prostituerede drukner i møder og udvalg

Ikke en af de 46 millioner kroner er endnu kommet de prostituerede til gode.

Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Regeringen har taget stilling.

I Kronikken 21. november skriver fire ministre, at forbud mod sexkøb ikke er løsningen. De har ret i, at et forbud uden relevante sociale tiltag og muligheder for at komme ud af prostitution kan virke nytteløs på den korte bane. Men deres kronik viser desværre også, at de ikke har det fornødne kendskab til virkeligheden. Det gælder ikke mindst de omtalte 46 millioner kroner, som de mener, skal gavne de prostituerede.

LÆS KRONIK

At regeringen mener, at det er et spørgsmål om enten/eller frem for både/og, kan man med rette undre sig over. Men når de nu så sikkert omtaler de sociale tiltag der skal sættes ind med på prostitutionsområdet, er det nærliggende at se på, hvad der egentligt kom ud af de 46 mio. kr., der sidste år blev afsat til området.

Lad os først se lidt på, hvordan midlerne opstod og hvad meningen med dem var. 14. november 2011 blev partierne bag satspuljen enige om, hvorledes pengene for 2012 skulle fordeles på det sociale område.

Der blev i aftalen afsat 46 mio. kr. over fire år til at identificere og implementere sammenhængende tilbud med henblik på effektive exit-muligheder til »prostituerede der ønsker at forlade prostitution, og ikke finder at de nuværende sociale tilbud er tilstrækkeligt sammenhængende og relevante«.

Indsatsen skulle ske i samarbejde mellem Social- og Integrationsministeriet, relevante kommuner og frivillige organisationer, og samarbejdet skulle tage udgangspunkt i aktuel »bedste viden« med henblik på »mest mulig effekt for pengene«.

Baggrunden for beslutningen om at afsætte 46 mio. kr. til Exit Prostitution, som projektet hedder, skal blandt andet findes i et arbejdspapir 'Vejen ud' fra SFI (Det Nationale Forskningscenter for Velfærd). Det papir indeholder resultaterne af både en omdiskuteret interviewundersøgelse og en indsamling af viden og sætter fokus på kvinder på vej ud af prostitution og de støttebehov, nogle af dem kan have.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden