Tegning: Mette Dreyer

Tegning: Mette Dreyer

Kroniken

Dette er en Kronik. Kroniken er udtryk for skribentens holdning. Du kan indsende Kronik-forslag her.


Præsten, der ikke tror på Gud

Grosbøll tror ikke på Gud, siger han. Men jeg tror, han mærker ham.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Opskriften var simpel. »Hvis der er et emne, som jeg gerne vil vide mere om, så laver jeg blot en film om det«. Enkelt og ligetil. Der er ingen tvivl om, at opskriften giver den rette motivation. Om den så også kan skaffe en finansiering, er en anden sag.

Disse ord for at fortælle, hvordan jeg lidt sidelæns sammen med Jørgen Flindt Pedersen kom til at lave en film om ’Præsten, der ikke tror på Gud – Thorkild Grosbøll’.

Jørgen havde helt fra begyndelsen, hvor sagen optog alle nyhedsmedier, taget kontakt med Grosbøll og fået en aftale om at følge processen imod ham. Dengang regnede alle med, at sagen ville ende med en retsafgørelse om, hvorvidt Grosbøll kunne være embedsmand i Den Danske Folkekirke, når han nu så åbenlyst erklærede, at han ikke troede på en Gud med stort G. En God historie – med stort G – den lille mand mod systemet.

Jeg selv var begyndt at holde Kristeligt Dagblad i håb om at finde ud af, hvad sagen egentlig handlede om. Jeg kan ikke sige, at jeg blev meget klogere, men jeg fik sakset en masse udklip. Det var først langt senere – da vi havde lavet et interview med tidligere biskop Jan Lindhardt i hans sommerhus på Mols – at jeg kom på sporet af en sammenhæng.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang i 3 måneder for 299 kr

Eller prøv én måned for 1 kr.

Se tilbud

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce