Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

STAVE. Det haster med at få alle lærerstuderende i linjefaget dansk til at stave og skrive korrekt, før de slippes løs, for at kunne sikre en forbedring af skoleelevernes dansksproglige udvikling.

Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en Kronik. Kroniken er udtryk for skribentens holdning. Du kan indsende Kronik-forslag her.


Sga en lære ku stav?

Kommende dansklærere staver ganske enkelt ikke godt nok, og de sproglige mangler er opsigtsvækkende.

Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det korte svar er nej, ikke nødvendigvis! Men kan det virkelig være sandt? Jeg frister dig med provokationen, at det faktisk er rigtigt.

Som censor i læreruddannelsen møder jeg nemlig mange dygtige og velformulerede studerende, som håndterer deres fagdidaktiske kompetence i prøvesituationerne. Men besvarelserne ved skriftlig prøve afslører et langt mere komplekst billede: De sproglige færdigheder og mangler er hos nogle studerende opsigtsvækkende.

Det har undret mig, at nogle af de kommende dansklærere ganske enkelt ikke staver og skriver godt nok til at undervise i folkeskolen. Alligevel bliver de ikke standset af den afsluttende skriftlige prøve.

Det ser jeg som et fundamentalt problem, især fordi det samme billede tegner sig på tværs af uddannelsessteder. Jeg er forbløffet over, at man med et mangelfuldt skriftsprog alligevel kan få lov til at bestå sin eksamen i linjefaget dansk.

En studerende, der i sin besvarelse ikke behersker forskellen på infinitiven lære og substantivet lærer, kan glide glat igennem karaktermøllen og bestå, hvis bare visse andre elementer er på plads.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden