0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk lov respekterer ikke voldsramte kvinder

'Oprørt sindstilstand’ bliver brugt som begrundelse for en lavere straf i sager om vold mod kvinder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
ANITA GRAVERSEN (arkiv)
Foto: ANITA GRAVERSEN (arkiv)

Domstol. I dansk retspraksis lægger domstolene ved straffastsættelsen i sager om vold i nære relationer ofte afgørende vægt på, om der forud for volden har været uoverensstemmelser mellem parterne.

Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tidligere blev vold i familien anset for et privat problem, som politiet kun skulle blande sig i, hvis der var tale om meget grov vold, eller hvis volden medførte fare for den offentlige ro og orden – man talte om ’husspektakler’.

Denne holdning har klart ændret sig i de senere år, men der er stadig reminiscenser af den tidligere tilgang – både hos politiet, anklagemyndigheden og domstolene – ikke mindst når det kommer til spørgsmålet om straffens størrelse, eller om straffen skal gøres betinget.

Folketinget behandler i dag et lovforslag, der skal gøre det muligt for Danmark at ratificere Europarådets konvention til forebyggelse og bekæmpelse af vold mod kvinder og vold i hjemmet.

Der er tale om en meget ambitiøs konvention med mere end 80 bestemmelser omfattende bl.a. bestemmelser om formål, indsatsområder, effektivt præventivt arbejde, beskyttelse af voldsofre samt efterforsknings- og retsforfølgningspligter.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter