Coronakrisen sætter patientsikkerheden for diabetikere i perspektiv: Vi lukker landet for at nedsætte smitterisiko. Imens bidrager vi til patienternes svækkede modstandskraft ved at servere måltider, der giver højt blodsukker og nedsætter immunforsvarets modstandskraft.
Som farmaceutuddannet er jeg opflasket med patientsikkerhed som den altoverskyggende værdi i lægemiddelbranchen.
Det samme værdisæt afspejler sig i myndighedernes handlekraft under coronakrisen, hvor historisk handlekraft skal reducere risikoen for, at de, der har størst risiko for et kritisk covid-19-forløb, smittes.
For solidarisk at nedsætte risikoen for at smitte de mest udsatte har vi sat vores teenagere i stuearrest, ladet vores ældre leve i ensom isolation, sendt firmaer ned ad konkursvejen og afgivet menneskerettigheder. Med glæde. For et værdifuldt mål.
Men i Danmark tilbyder plejehjem og hospitaler fortsat vores diabetikere institutionsmåltider, der er baseret på forældede og direkte sygdomsfremmende kostprincipper. Vi handler i velkendt modstrid med videnskabelig konsensus om blodsukkerstabiliserende kost til diabetikere og insulinresistente.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind
Skriv kommentar