0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I Danmark tilbyder plejehjem og hospitaler fortsat vores diabetikere måltider, der er direkte sygdomsfremmende

Danmark lukker ned for at undgå smitte af de mest udsatte. Imens serverer vi mad, som nedsætter udsattes modstandskraft.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Coronakrisen sætter patientsikkerheden for diabetikere i perspektiv: Vi lukker landet for at nedsætte smitterisiko. Imens bidrager vi til patienternes svækkede modstandskraft ved at servere måltider, der giver højt blodsukker og nedsætter immunforsvarets modstandskraft.

Som farmaceutuddannet er jeg opflasket med patientsikkerhed som den altoverskyggende værdi i lægemiddelbranchen.

Det samme værdisæt afspejler sig i myndighedernes handlekraft under coronakrisen, hvor historisk handlekraft skal reducere risikoen for, at de, der har størst risiko for et kritisk covid-19-forløb, smittes.

For solidarisk at nedsætte risikoen for at smitte de mest udsatte har vi sat vores teenagere i stuearrest, ladet vores ældre leve i ensom isolation, sendt firmaer ned ad konkursvejen og afgivet menneskerettigheder. Med glæde. For et værdifuldt mål.

Men i Danmark tilbyder plejehjem og hospitaler fortsat vores diabetikere institutionsmåltider, der er baseret på forældede og direkte sygdomsfremmende kostprincipper. Vi handler i velkendt modstrid med videnskabelig konsensus om blodsukkerstabiliserende kost til diabetikere og insulinresistente.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden