Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Er ADHD blevet en epidemi?

Læserbreve
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En dreng på 12 år sidder og larmer og er meget højtrystende, en anden sidder og er dybt koncentreret i sit undervisnings materiale, og en tredje sidder og fniser med sine veninder, det er mange gange realiteterne i det daglige klasseværelse. Forældrene bliver kaldt til samtale med kontaktlæren, som forklare at denne dreng på 12 år forstyrre undervisningen i klassen, ved at han er meget ukoncentreret i timerne, og det resulterer i at han begynder at fjolle og dermed forstyrre de andre børn. Forældrene virker meget uforstående overfor denne udtalelse fra kontaktlæren, det gør vores dreng da ikke, men det er desværre realiteterne forklare læren. Læren og skoleinspektøren giver forældrene et tilbud om at overflytte deres barn til et special spor på skolen eller til en specialskole, forældrene står ikke med andre valg end at sige ja tak til dette tilbud.

Flere børn end nogensinde bliver overflyttet til specialklasser, og er det fordi vi i dag er blevet bedre til at kunne observere børns problemer eller er lærerne blevet for sippet overfor højtrystende elever og derfor bliver nød til at vælge det nemmeste valg nemlig at smide dem over til specialklasserne?. Det er en debat, som også har kørt en del i medierne, med dette spørgsmål, hvordan kan det være at børn med diagnoser så som Autisme og ADHD er steget så gevaldigt?.

Det har været svært at finde fakta og tal for hvor mange voksne og børn, som lider af ADHD, men man skønner at ca. 60.000 danskere har denne psykiatriske lidelse.

Er lægerne blevet for hurtige til at give diagnoser, eller er lægerne bare blevet dygtigere, og ja selvfølelig er lægerne blevet meget dygtigere og bedre ed tiden, og bedre til at kunne analysere personen og derfor er bedre til at kunne udpege en diagnose, men skal lægerne også passe på med at det ikke snart kan gå hen og blive en reflekshandling at give diagnoser som autisme og ADHD?.

Siden 1990 er der 30.000 flere personer, som lider af autisme, og det er en gevaldig stigning, da der kun var 5.500 med autisme i 1990.

Fakta og tal er taget fra psykiatrifonden.dk

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden