Er ADHD blevet en epidemi?

Læserbreve

En dreng på 12 år sidder og larmer og er meget højtrystende, en anden sidder og er dybt koncentreret i sit undervisnings materiale, og en tredje sidder og fniser med sine veninder, det er mange gange realiteterne i det daglige klasseværelse. Forældrene bliver kaldt til samtale med kontaktlæren, som forklare at denne dreng på 12 år forstyrre undervisningen i klassen, ved at han er meget ukoncentreret i timerne, og det resulterer i at han begynder at fjolle og dermed forstyrre de andre børn. Forældrene virker meget uforstående overfor denne udtalelse fra kontaktlæren, det gør vores dreng da ikke, men det er desværre realiteterne forklare læren. Læren og skoleinspektøren giver forældrene et tilbud om at overflytte deres barn til et special spor på skolen eller til en specialskole, forældrene står ikke med andre valg end at sige ja tak til dette tilbud.

Flere børn end nogensinde bliver overflyttet til specialklasser, og er det fordi vi i dag er blevet bedre til at kunne observere børns problemer eller er lærerne blevet for sippet overfor højtrystende elever og derfor bliver nød til at vælge det nemmeste valg nemlig at smide dem over til specialklasserne?. Det er en debat, som også har kørt en del i medierne, med dette spørgsmål, hvordan kan det være at børn med diagnoser så som Autisme og ADHD er steget så gevaldigt?.

Det har været svært at finde fakta og tal for hvor mange voksne og børn, som lider af ADHD, men man skønner at ca. 60.000 danskere har denne psykiatriske lidelse.

Er lægerne blevet for hurtige til at give diagnoser, eller er lægerne bare blevet dygtigere, og ja selvfølelig er lægerne blevet meget dygtigere og bedre ed tiden, og bedre til at kunne analysere personen og derfor er bedre til at kunne udpege en diagnose, men skal lægerne også passe på med at det ikke snart kan gå hen og blive en reflekshandling at give diagnoser som autisme og ADHD?.

Siden 1990 er der 30.000 flere personer, som lider af autisme, og det er en gevaldig stigning, da der kun var 5.500 med autisme i 1990.

Fakta og tal er taget fra psykiatrifonden.dk

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce