Trussel. Terrortruslen er kommet for at blive. Det er et vilkår, vi må leve med.(Arkivfoto)
Foto: ANJUM NAVEED/AP

Trussel. Terrortruslen er kommet for at blive. Det er et vilkår, vi må leve med.(Arkivfoto)

Leder

Terrorplaner er ikke overraskende

Det er overraskende, at vi endnu ikke har oplevet en katastrofe i Danmark.

Leder
FOR ABONNENTER

Hvor skræmmende det end er, at amerikansk politi i samarbejde med PET har afsløret konkrete terrorplaner mod Morgenavisen Jyllands-Posten og Danmark, så er det desværre ikke overraskende.

PET har igennem lang tid advaret om, at Danmark befinder sig meget højt oppe blandt den al-Qaeda-relaterede terrorismes mål.

Muhammedkarikaturerne er så god en sag for de fanatikere, der ønsker at mobilisere, at de har gjort Danmark til et vestligt mål på linje med USA og Israel.

I lyset af PET’s trusselsvurdering er det overraskende i virkeligheden mere, at vi hidtil kun har oplevet lokale komplotter, der ikke var nået særlig langt, samt selvmordsbombeangrebet på vores ambassade i Islamabad.

I det lys er der grund til at glæde sig ekstra meget over, at planerne i hvert fald i første omgang er blevet afværget i tide, og at PET øjensynlig passer sit arbejde i tæt samarbejde med vores store allierede.

Vi ved endnu langtfra alt om, hvor tæt vi var på katastrofen, og hvem de to, der er arresteret, i givet fald står i forbindelse med.

LÆS OGSÅ

Det er heller ikke sikkert, vi nogensinde får alt at vide, i lyset af hvor lukkede de få retssager, der er ført mod denne type mistænkte, har været.

ts

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce