0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

God indsats

Konduite ved evakuering fra Libanon.

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

EVAKUERINGEN af danske statsborgere fra Libanon er stort set afsluttet - og missionen er fuldendt med succes. Danskerne kom ud - i de første dage under ofte kaotiske forhold. Men situationen i Libanon var og er kaotisk, og evakuering under de forhold er anderledes end den behagelige bustransport fra flyet til charterhotellet, som visse af de evakuerede åbenbart havde regnet med. I parentes bemærket kan man alt efter temperament glæde eller græmme sig over, at enkelte af vores nye medborgere med udenlandsk baggrund er så påvirket af dansk mentalitet, at de deltog i hylekoret over at være tvunget til en dag eller tre at benytte et mellemøstligt pedallokum.

Det afgørende er, at alle kom med. Det gælder også danskere med mere eller mindre alvorlige pletter på deres generalieblad, hvilket ikke kan være anderledes, når vi taler om en gruppe på over 5.000 mennesker. Nu viser det sig, at der også slap personer med, som på grund af kriminelle handlinger er udvist fra Danmark.

Den chance lader Dansk Folkeparti selvfølgelig ikke gå fra sig. Partiet har helt efter bogen sat automatpiloten til og råber om skandale. Men Udenrigsministeriet handlede rigtigt, selv om politiet gjorde opmærksom på, at der blandt de evakuerede var mennesker, som er dømt for kriminalitet i Danmark.

For under de vanskelige forhold gjaldt det om at få alle danske statsborgere og alle med tilknytning til Danmark om bord i busser og skibe. Tiden var ikke til bureaukratisk kontrol med hver enkelt borgers juridiske status. Det handlede om mænd, kvinder og børn, der skulle sikkert og hurtigt væk fra et helvede af bomber og missiler.

DET ER nu politiets og andre myndigheders opgave at sørge for, at de tidligere udviste, som nu befinder sig midlertidigt i Danmark, er under kontrol og kan udvises igen, når forholdene i Libanon gør det muligt. Det er også indstillingen fra et flertal i Folketinget, herunder de radikale, som ingen kan mistænke for at deltage i jagt på danskere med udenlandsk baggrund eller udlændinge med tilknytning til Danmark.

Tilsvarende er det kommuners og a-kassers opgave at sikre, at danskere - uanset oprindelse - ikke omgår reglerne for dagpenge og sociale ydelser, når de opholder sig i udlandet i længere tid.

Alt det er ikke specielt kompliceret, og danske myndigheder plejer at varetage den slags opgaver uden større falbelader. Og uden hensyntagen til, om fornavnet er Viggo, Muhamed eller Rikke. Så enkelt er det faktisk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere