0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny erkendelse

Regeringen ser fordele ved indvandring.

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

KERNEN I regeringens, Dansk Folkepartis og Socialdemokratiets netop vedtagne integrationspakke er som bekendt, at indvandrere som udgangspunkt skal betragtes som dovne, kriminelle, socialbedragere, ja kort og godt en belastning for samfundet.

Derfor skal opholdstilladelse for fremtiden gøres afhængig af, at indvandreren underskriver en kontrakt, der forpligter vedkommende til at tage arbejde, holde landets love, lære dansk sprog og kultur osv.

Men blind høne finder også et korn. Og derfor vil vi da også ile med at rose Venstres udenrigspolitiske ordfører, Troels Lund Poulsen, der sammen med videnskabspolitisk ordfører Torsten Schack Pedersen nu er kommet til den erkendelse, at visse indvandrere er en gevinst for samfundet, og at vi derfor må gøre en aktiv indsats for at lokke dem hertil. Det er da altid en begyndelse.

De to venstremænd forestiller sig et system, hvorefter udlændinge gennem uddannelse, sprogfærdigheder, erhvervserfaring kan tjene et antal point, som vil give dem ret til ophold her i landet, hvor vi så kan drage nytte af deres ekspertise.

IDEEN praktiseres allerede i dag, hvor virksomheder har ret til at hente udenlandske eksperter og forskere til landet - endda med skattefordel - hvis det ikke er muligt at finde danske medarbejdere med tilsvarende kvalifikationer.

Men det sidste krav skal ifølge de to venstremænd ophæves. For jo flere eksperter, vi kan lokke til landet, desto flere almindelige job kan der skabes. Så sandt, så sandt.

Men sådan er holdningen i integrationspartierne desværre ikke. Fra både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet lyder de kendte toner om, at udenlandske eksperter blot vil skubbe danskere ud i arbejdsløshed. Som om mængden af forskning og udvikling var en given størrelse med et fastlåst antal stillinger.

NÆH, risikoen ved de to venstremænds forslag er snarere, at det hverken gør fra eller til. For hverken forskningsmiljøerne eller -bevillingerne gør det indlysende, at udenlandske eksperter og forskere skulle søge her til landet i større antal.

Klimaet i Danmark er som bekendt ikke det bedste. Vi gad nok se den eliteforsker, der kan leve med den daglige mistænkeliggørelse i indvandrerdebatten, bare fordi han går med turban.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere