Jubelscener. Vidir Gudmundsson fra IT-fagforeningen Prosa fejrer traktatens nedstemning.
Foto: Miriam Dalsgaard

Jubelscener. Vidir Gudmundsson fra IT-fagforeningen Prosa fejrer traktatens nedstemning.

Leder

Dette er en leder. Lederen er udtryk for Politikens holdning og skrives på skift af medlemmerne af avisens lederkollegium.


Generationskampen vindes af ungdommen

Acta er en generations gennembrud på en ny politisk scene.

Leder
FOR ABONNENTER

Der er en betydelig generationskløft i den konflikt mellem hensynet til kreative menneskers ophavsret og hensynet til friheden på internettet, der har været omdrejningspunktet for debatten om den såkaldte Acta-traktat, der onsdag faldt i Europaparlamentet med et brag.

LÆS ARTIKEL

Den generation, der er født i internettets tidsalder og har været online, siden de var helt små, har en langt mere radikal holdning til informationsfrihed end den ældre generation, der for tiden har verdens patenter og ophavsrettigheder til låns.

Åbenheden og friheden på internettet er en af de helt centrale værdier at beskytte for den nye generation, og dette principielle hensyn overtrumfer hensynet til ophavsretten. Information skal være frit tilgængelig og helst gratis.

Acta har derfor også fyldt langt mere i de fleste unges bevidsthed end skattereformen og alle de andre traditionelle politiske emner, som Folketinget og medierne diskuterer.

Det var først og fremmest den unge generation, der gennem et stykke klassisk politisk aktivistarbejde båret af internettet på tværs af landegrænser organiserede den kampagne, der førte til traktatens fald. Acta er en generations gennembrud på en ny politisk scene.

km

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce