slaveri. Hele 94 procent af de gadeprostituerede overvejer ifølge SFI helt at kvitte prostitutionen.
Foto: Peter Hove Olesen (Arkiv)

slaveri. Hele 94 procent af de gadeprostituerede overvejer ifølge SFI helt at kvitte prostitutionen.

Leder

Fornuftigt at droppe forbud - men slå ned på slaveri

Et forbud betyder ikke, at man ikke kan hjælpe de prostituerede.

Leder
FOR ABONNENTER

Man skal ikke foregøgle sig, at prostitution er et job som ethvert andet, og at det ikke fører til svære sår på sjæl og krop for langt de fleste prostituerede.

Klicheen om ’den lykkelige luder’ er for længst aflivet i indtil flere rapporters afdækning af de prostitueredes skyggetilværelse.

Ganske vist er de kropssælgende kvinders egne historier mange. Men man kommer ikke uden om, at prostitutionens bagmænd generelt hører til nogle af landets mest brutale og forhærdede forbrydere – og at der netop derfor er et særligt behov for at beskytte den svageste part.

Moralsk forargelse vil aldrig kunne begrunde lovgivning mod køb eller salg af sex. Men spørgsmålet har været, om en kriminalisering af køb af seksuelle ydelser vil kunne hjælpe især handlede kvinder ud af et liv som prostituerede og forbedre hverdagen for nogle af samfundets svageste.

I går kom Straffelovrådet så med sin betænkning, og konklusionen er klar: Et forbud vil ikke få nogen gavnlig effekt for de prostituerede.

LÆS MERE

Nogle få kunder vil falde fra. Til gengæld vil der være stor risiko for, at branchen bliver endnu mere brutal, fordi den helt bogstaveligt bliver endnu mere lyssky.

Derfor må det også hilses velkommen, at fire ministre i går i Kroniken meldte ud, at et forbud heller ikke fremover bliver regeringens politik.

LÆS KRONIK

Det betyder ikke, at man ikke kan hjælpe de prostituerede.

pap

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce