Brorsons Kirke natten til torsdag.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Brorsons Kirke natten til torsdag.

Leder

Leder: Problemet er ikke løst

Kan det virkelig passe, at vi ikke har plads til nogle få familier, der vil udsætte deres hjemrejse til et usikkert land? Kommentér.

Leder
FOR ABONNENTER

Det handler ikke om kirken. Det handler heller ikke om politiet.

Det handler måske ikke engang om nogle håndfulde irakiske asylansøgere. Sagen om irakerne i Brorsons Kirke handler om, hvilket Danmark vi vil have.

Kan det virkelig passe, at vi i det her land ikke kan finde plads til nogle få familier, der gerne vil udsætte deres hjemrejse til et land, der er alt andet end sikkert og fredeligt?

Integrationsministeren, regeringen, Dansk Folkeparti, ja, endog Socialdemokraterne, der skal forestille at være et oppositionsparti, gemmer sig bekvemt bag det lille ord ’lov’.

Som om en helt åbenlyst umenneskelig og forstokket forvaltning af et regelsæt, der bunder i fremmedangst og populisme, er en uomgængelig lovmæssighed med sin egen logik hinsides al politik og menneskers liv og skæbne.

Irakernes hjemsendelse blev lige så ulykkelig og uværdig, som deres mangeårige ophold i Danmark har været.

Siden regeringen fik presset Irak til at tage imod de afviste asylansøgere, har man blot ventet på, hvornår Dansk Folkeparti ville presse deres villige redskab, integrationsministeren, til at begynde at stikke til politiet, som skulle gøre det beskidte arbejde.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce