0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danmark regeres i dag af fire små blå mænd

Oppositionen skal vise, at de vil være en del af fremtiden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tegning: Roald Als

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvor småt kan det blive? Landet regeres af fire små mænd, der har det til fælles, at de inderligt ønsker sig tilbage til fortiden.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), hans mandatfixer, Kristian Thulesen Dahl (DF), kapitallogikeren Anders Samuelsen (LA) og den konservative formand, Søren Pape, der med finanslovens vedtagelse ligefrem fik en ud af kroppen-oplevelse af glæde over grundskylden.

Fælles for de fire musketerer er, at de er optaget af, hvordan de nu og her kan lette livet for deres kernevælgere og sponsorer. Det betyder, at de rigeste skal betale mindre i arveafgift, og at det bliver billigere at køre baglæns i tiden i de dyreste biler.

Finansieringen finder de let. Der er altid en asylansøger, de kan tage husholdningspengene fra, og der kan spares på uddannelser, forskning, kultur, grøn omstilling og meget andet, der kun betyder noget for Danmarks fremtid.

Det er trist, og det er småt. Med den seneste bunke hastigt gennemførte asylstramninger, der ser stort på almindelige retsgarantier, er det til at fortvivle over.

Politisk er det op til oppositionen ikke at gøre sig selv til en del af projekt gamle dage

Kunsten er ikke at gøre det. Den er at få øje på hele det vibrerende, moderne Danmark, der stadig har appetit på at drive udviklingen frem og skabe et bedre samfund. Vil Folketingets flertal ikke stå vagt om retssikkerheden, er der mange andre, der både vil og kan.

Som borgere, erhvervsliv, forskere, kunstnere og undervisere må vi tænke større og mere ambitiøst end dem, der savner mod, vilje og evne til at se frem og lede landet.

Der er kun vores egne begrænsninger, som forhindrer os i at se perspektiverne og blive ved med at forfølge vores mål.

Politisk er det op til oppositionen ikke at gøre sig selv til en del af projekt gamle dage. Det er nu, Socialdemokraternes nye formand, Mette Frederiksen, og den radikale Morten Østergaard skal vise, at de vil være en del af fremtiden.

Lad de små blå mænd længes tilbage. Inden de får set sig om, er de selv en del af fortiden. Imens er det op til os andre at se frem.

bl

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage