0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dumpet

Tørnæs' tid bør være forbi

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

FREDAG afviste statsministeren forlydenderne om en forestående regeringsrokade. En trist melding, for der er faktisk mange gode grunde til en rokade i nærmeste fremtid.

En af grundene hedder Ulla Tørnæs.

Hun har som undervisningsminister igen og igen illustreret, at hun ikke er opgaven voksen, i en situation hvor der er brug for en markant person på denne post. Eksemplerne er legio.

For det første har hun nu to gange lagt navn til besparelser på de videregående uddannelser. Blot for efter massiv kritik fra omgivelserne at trække nogle af dem tilbage.

Det giver utryghed i hele uddannelsessektoren.

For det andet har hun også på folkeskoleområdet svigtet fælt. Først med modersmålsundervisningen, hvor statstilskuddet blev fjernet, og det blev gjort frivilligt for kommunerne, om de vil tilbyde den eller ej.

Det har ført til, at hovedparten af landets kommuner har opgivet denne helt nødvendige del af integrationsindsatsen.

'10 SKRIDT i den rigtige retning' var titlen på et bud på faglig styrkelse i folkeskolen. På denne plads roste vi dette initiativ, fordi det vitterligt på mange områder peger den rigtige vej.

Men så meget desto større er skuffelsen over, at ministeren i så ringe grad har evnet at realisere den ambitiøse plan.

Tværtimod er hendes melding igen og igen, at kommunerne skal have mere fleksible rammer til at indrette folkeskolen. Ja tak, men det er samme fleksibilitet, der har givet store forskelle fra skole til skole i såvel antallet af dansktimer som fysiske forhold på skoler.

At 'fleksibilitet' skulle være et trylleord for forbedringer i folkeskolen, har vi svært ved at se.

Hvis blikket rettes mod Tørnæs' ageren på den politiske arena, er billedet ikke meget kønnere. Hendes brud på folkeskoleforliget og hendes modvillighed til at komme ordførerne fra de øvrige partier i møde under forhandlingerne truer for alvor traditionen for bred enighed om dette område.

Ministerens ambition efter fredagens forhandling er nu det bredest mulige forlig, når partierne skal mødes igen på onsdag. Det tegner ikke godt.

RETFÆRDIGVIS skal det siges, at Ulla Tørnæs ikke har fået megen hjælp af sin partifælle i Statsministeriet.

Det var Fogh, som tog stikket hjem, da sidste års besparelser på de videregående uddannelser blev fjernet. Og det var vel også partiets top, som gav Ulla Tørnæs det bundne mandat til at fjerne modersmålsundervisningen.

Trods dette er det svært at komme uden om en dumpekarakter til landets undervisningsminister. Det må kunne gøres bedre.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme

Annonce

Læs mere