Arkivfoto: Peter Hove Olesen
Leder

Kommuner må lytte til misbrugseksperter

De sidste ti år er døgn- og efterbehandlingstilbud til stofmisbrugere blevet groft nedprioriteret Hvis ikke landets kommuner risikerer vi at svigte nogle af samfundets svageste borgere.

Leder
FOR ABONNENTER

Der var mange ting, der skulle begynde forfra for Silvia Meyer, da hun efter otte år med kokain og heroin som mentale krykker i hverdagen vendte stoffri tilbage til tilværelsen.

»Det er svært, hvis man har været så langt ude, som jeg var. Det handler om struktur, om at få en hverdag, gå i bad, tage tøj på, købe ind. Alt. Du er handikappet, for du kan ingenting. Men det kan lade sig gøre«, som hun sagde i et både opløftende og nedslående interview i weekenden.

Opløftende, fordi Silvia Meyer klarede skærene efter et ophold på et døgnbehandlingshjem, og nu har været clean og velfungerende i snart 10 år. Hun er iværksætter og direktør for Misbrugsportalen, der arbejder for at hjælpe stofmisbrugere og deres pårørende.

Men også nedslående, fordi hun med sit indblik i ’branchen’ kan se, at de tilbud om døgnbehandling og den efterbehandling, som i sin tid hev hende op fra misbrugets hængedynd, i dag bliver groft nedprioriteret:

pap

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce