0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Godt gået, Tyskland

På 30 år har tyskerne præsteret det utrolige.

Angela Merkel og Tyskland har trukket et enormt læse de sidste tredive år. Foto: Ritzau, Scanpix.

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I 30-året for Murens fald, som i 1990 fuldbyrdedes med Tysklands genforening, er det vanskeligt ikke at være både taknemmelig og imponeret over, hvad tyskerne har præsteret.

Der er stadig store forskelle mellem levevilkår og kultur i den østlige og vestlige del af den store republik, som resultaterne af de nyligt overståede delstatsvalg viser, selv om uligheden gradvis er blevet mindre. Rundtomkring i det forhenværende DDR er der ikke samme tolerance over for indvandrere og flygtninge som i det øvrige Tyskland. Det vidner AfD’s vælgersucces om.

Samtidig må man notere, at 30 år i et historisk perspektiv er et meget kort tidsrum, og at de opgaver, som det tyske samfund har skullet løfte, har været og er enorme. Det er de fortsatte byggerier i Berlin, som er blevet forvandlet på tre årtier, et konkret eksempel på. Nazisme, verdenskrig, deling og så endelig genforening og genrejsning under både det tyske flag og det europæiske.

jsp

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce