0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Loyal to retsstaten

LTF-dom rejser svære principielle spørgsmål.

Jesper Mortensen
Foto: Jesper Mortensen
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er ikke ofte, at der afsiges virkeligt principielle domme i Danmark. Men fredagens dom fra Københavns Byret, som forbød banden Loyal to Familia – kendt som LTF – er en af slagsen. ​

Man skal næsten et århundrede tilbage for at finde sidste gang, at en forening blev opløst ved dom, og det er kun tredje gang i den moderne danmarkshistorie, at det overhovedet er sket. Byretten anerkendte anklagemyndighedens påstand om, at LFT reelt er en forening, der virker ved vold og dermed i henhold til grundlovens paragraf 78 kan opløses ved dom.

Dommen er anket til landsretten og bør uanset udfaldet gå videre til Højesteret. At finde balancen mellem bekæmpelse af kriminalitet og en helt grundlæggende frihedsrettighed som foreningsfriheden er en både vanskelig og uhyre vigtig opgave.

mr

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts