0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regeringen går for langt i kampen mod parallelsamfund. Alt for langt

Etnisk ophav må ikke begrænse boligmuligheder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Få ord er mere værdiladede og modbydelige end ordet ’ghetto’. Ordet menes at stamme fra Venedig og referere til det særlige område i bystaten, hvor jøder måtte bo. Jøderne var forment adgang til alle andre områder. En modbydelig praksis, der spredte sig til det meste af Europa. At hindre mennesker, der intet har gjort, i at bo, hvor de lyster, og med hvem de lyster, er udtryk for en ekstrem fordom og diskrimination.

At regeringen har valgt at droppe ordet ghetto og erstatte det med parallelsamfund, tjener den til ære. Men netop derfor er det så fuldkommen absurd, at regeringen nu lægger op til at lave en slags omvendt ghettopolitik i kampen mod parallelsamfundene.

Denne uge annoncerede regeringen anført af indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) et nyt politisk udspil, der som et eksplicit mål har, at der om 10 år ikke findes nogen boligområder, hvor mere end 30 procent af indbyggerne har en ikke-vestlig baggrund. Metoderne til at opnå dette er ikke endeligt fastlagt, men vil tilsyneladende omfatte ting som fortrinsret til visse boligsøgende og forbud mod, at kommuner anviser boliger i visse områder til visse grupper.

Smag lige på den tanke. Regeringen vil lægge hindringer i vejen for, at mennesker, der intet har gjort, kan få en bolig i de områder, som de ønsker, på lige vilkår med alle andre. Ene og alene fordi en person har et særligt etnisk ophav, vil regeringen åbenbart søge at forhindre, at vedkommende bor i områder med andre af tilsvarende baggrund. Uanset hvor velintegrerede disse borgere af ikke-vestlig baggrund er, og hvor aktivt de bidrager til samfundet, problematiserer og stigmatiserer regeringen de områder, hvor de udgør mere end 30 procent.

Det er at gå for langt. Det er intet unaturligt eller i sig selv problematisk i at bosætte sig i områder med mennesker, der ligner en selv. Det er faktisk helt almindeligt.

mr

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter