Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
fup. Skattesnydernes rådgivere, advokater og revisorer, skal have taget deres autorisation, hvis de bevidst hjælper med at flytte penge i skattely, skriver Cevea-direktør Kristian Weise.
Foto: DR (fra udsendelsen)

fup. Skattesnydernes rådgivere, advokater og revisorer, skal have taget deres autorisation, hvis de bevidst hjælper med at flytte penge i skattely, skriver Cevea-direktør Kristian Weise.

Kristian Weise
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stop skattesnydernes rådgivere

Skattesnyd hjælpes godt på vej af rådgivere, der agerer coaches i en verden af fondskonstruktioner og holdingselskaber.

Kristian Weise
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Du skal selvfølgelig overveje, hvor meget du kan gøre det her, og så stadig sove godt om natten«, siger skatterådgiveren.

Dermed afslører han, at det skatteskjul han er ved at sende en kunde i, måske ikke er direkte ulovligt, men i hvert fald er på kant med loven.

Scenen er fra DR’s dokumentarserie ’I skattely’.

Hvorvidt det at undgå skat er lovligt eller ej afgøres i stigende grad af advokaters og revisorers snilde. Disse fagfolk tager sig derfor også bedre og bedre betalt for at rådgive om, hvordan virksomheder og enkeltpersoner ’optimerer’ deres skat.

SE PROGRAMMETher ( eksternt link)

Det foregår ikke længere kun blandt russiske gangstere, italienske mafiosoer, afrikanske diktatorer og underverden fra alverdens andre lande.

Det er blevet en udbredt virksomheds- og rigmandssport

Nej, skattesnyd er blevet en udbredt virksomheds- og rigmandssport. Og den hjælpes godt på vej af danske rådgivere, der agerer fitness-coaches i verdenen af fondskonstruktioner og holdingselskaber.

Konsekvensen er, at der i dag er danske værdier for mere end 275 milliarder kroner i de såkaldte skattely ( eksternt link).

Det anslås, at EU's 27 medlemslande hvert år går glip af 7.500 milliarder kroner på grund af snyd og aggressiv skatteplanlægning.

EMILIE TURUNEN

Men kampen tages også op.

I Danmark arbejder Skat specifikt på at bremse overførslerne til lande som Hong Kong, Seychellerne og Caymanøerne, og allerede sikret mere end 1,2 milliard ekstra til statskassen.

Senest har Skat opgraderet indsatsen, så fem store danske banker bliver bedt om at udlevere data for pengeoverførsler mellem Danmark og 64 skatteskjul-lande – flere end nogensinde før ( eksternt link).

Internationalt har EU også oprustet sig i duellen med skattesnyderne.

I maj var emnet på dagsordenen til EU-topmødet, og senest har Luxembourg – kendt for sin enorme banksektor og store hemmelighedskræmmeri omkring bankkunder – meldt sig ind i kampen mod skattesnyd ( eksternt link).

Nu viser DR altså, hvor nemt det er at placere sine penge i skatteskjul og hvor meget rådgivning, man kan få til det.

KRISTIAN WEISE

DR’s serie er public service. For skattesnyd er et af vor tids største samfundsproblemer.

Det er snyd af alle os andre - dig, mig, vores naboer, vores kollegaer, ham eller hende, der sidder ved siden af os i bussen.

For det er os, der må samle regningen op, når skattesnyderne løber fra den.

Danmark er et land fyldt med privilegier og en række ting, vi finansierer i fællesskab – vores skoler, hospitaler, veje, sociale sikkerhed, pensioner og yderligere velfærd.

Skatten er på mange måder grundstenen i velfærdssamfundet. For uden skat, ingen finansiering.

Så når skattesystemet bliver underløbet, underløbes vores fællesskab og velfærdssamfund også. Når der er flere, der snyder, slides der både på tilliden mellem os og på den velfærd, vi deles om.

Skattesnyd er et af vor tids største samfundsproblemer. Det er snyd af alle os andre - dig, mig, vores naboer, vores kollegaer, ham eller hende, der sidder ved siden af os i bussen

Derfor er Skats opgraderede indsats, skatteminister Holger K. Nielsens hårde kurs mod snydere og DR’s nye serie også både nødvendige, prisværdige og solidariske. Alle skal bidrage.

Det er godt med indsatsen mod skattesnyderne. Men det er ikke nok. Vi bør gå skridtet videre.

Skattesnydernes rådgivere, advokater og revisorer, skal have taget deres autorisation, hvis de bevidst hjælper med at flytte penge i skattely.

Det er absurd, at vi i fællesskab betaler for uddannelsen af danske skatteadvokater og -revisorer, og så får den tak, at de gør karriere i at guide i skattesnyd og udhulning af vores fælles velfærd.

Det skal stoppes.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden