Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kampdag. Desværre mangler venstrefløjen grundlæggende respekt for de mange danskere, der ikke pålægger fedtfattige eddikedressinger samme værdi som dem selv, skriver Morten Dahlin.
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

Kampdag. Desværre mangler venstrefløjen grundlæggende respekt for de mange danskere, der ikke pålægger fedtfattige eddikedressinger samme værdi som dem selv, skriver Morten Dahlin.

Morten Dahlin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 grunde til, at arbejdere ikke skal stemme på venstrefløjen

Tallene viser, at arbejderne i højere grad stemmer på de borgerlige end på Socialdemokratiet.

Morten Dahlin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I dag er det arbejdernes internationale kampdag. Det betyder at fagbevægelsen og venstrefløjspartierne vil lade de røde faner blafre.

Dagen igennem vil 1. maj-talerne bebude, at rigtige arbejdere skal stemme rødt. Tallene viser ellers, at arbejderne i højere grad stemmer på de borgerlige end på Socialdemokratiet.

Det er der fire grunde til:

1. Venstrefløjen gambler med arbejdspladserne

Danmark er udfordret i disse år. Konkurrencen med udlandet bliver kun større og arbejdspladserne fosser ud af landet. Det synes de fleste at have indset. Bortset fra venstrefløjen. Her påstår man til stadighed, at Danmarks konkurrenceevne ikke er et problem.

Man ignorerer fuldstændig det faktum, at Danmark er det land der beskatter energi hårdest. Vores energiafgifter er nemlig dobbelt så høje som gennemsnittet i EU. Derfor forsvinder de traditionelle produktionsarbejdspladser til de andre EU-lande. Men venstrefløjen nægter at indse problemet.

Det samme kan siges om niveauet af udenlandske investeringer. Mens venstrefløjen har travlt med at føre både retorisk og økonomisk krig mod store globale virksomheder, er deres investeringslyst i Danmark faldende. At der derfor ikke bliver tilført den nødvendige kapital til at finansiere i nye produktionsarbejdspladser, synes venstrefløjen øjensynligt er ligegyldigt.

Imens må arbejderne pænt stille sig op i arbejdsløshedskøen og vente.

Det er den første grund til, at arbejderne ikke skal stemme på venstrefløjen.

2. Venstrefløjen er ligeglad med værdien af hårdt arbejde

Selvom venstrefløjen svigter kampen for flere arbejdspladser er der trods alt en hel del arbejdere, der i dag er i beskæftigelse. De yder hver dag et stort bidrag til det danske samfund. Det burde arbejderpartierne takke dem for.

Desværre gør de i dag det modsatte. Med deres afskaffelse af Venstres kontanthjælpsloft har de nemlig gjort det uattraktivt for mange at gå på arbejde.

LÆS POLITIKEN MENER

Mere end 50.000 danskere får i dag mindre end 1000 kr. ud af at arbejde. For 17.000 koster det rent faktisk penge at gå på arbejde. 17.000! Det er vel at mærke ikke de langtuddannede akademikere med job i København K, for hvem det ikke kan betale sig at stå op om morgenen.

Nej, det er selvfølgelig arbejderne med lavtlønsjob, der hver dag må opleve ydmygelsen af at se folk på passiv forsørgelse tjene mere end dem.

Det er den anden grund til, at arbejderne ikke skal stemme på venstrefløjen

3. Venstrefløjen ser ned på arbejderne

De sidste mange har venstrefløjen brugt mange ressourcer på at fortælle os danskere, hvordan vi skal leve vores liv. Parolen synes at være, at vi skal indtage færre chips, burgere og dåseøl, mens speltboller, kildevand og crossfit bare er sagen for os alle.

Derfor har det ikke skortet på forbudsforslag fra venstrefløjen: Alt fra ølsalg til 17-årige over det naturlige stof Akrylamid til rygning i traktorer er blevet foreslået forbudt.

Der er som sådan ikke noget forkert i, at man som politiker har en personlig holdning til hvilke nydelsesmidler befolkningen benytter sig af. Det er heller ikke forkert at mene, at danskerne skal være mere sunde. Det virkelige problem starter, når man som lovgiver pådutter alle andre sine egne præferencer for kost, motion og helse.

LÆS DEBAT

For hvorfor er det politikernes opgave at fortælle hårdtarbejdende danskere, hvordan det gode liv ser ud? Hvorfor skal de definere, at det pr. definition er forkert at spise en Big Mac eller ryge en Rød Cecil? I virkeligheden burde folk jo have lov at vælge selv.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Desværre mangler venstrefløjen grundlæggende respekt for de mange danskere, der ikke pålægger fedtfattige eddikedressinger samme værdi som dem selv. De ser ned på dem.

Det er den tredje grund til, at arbejderne ikke skal stemme på venstrefløjen.

4. Venstrefløjen svigter integrationen

Venstrefløjen er altid markante i integrationsdebatten. Ofte skal vi høje fremtrædende venstrefløjspolitikere tale om menneskesyn, mangfoldighed og tolerance.

Men faktum er, at de fundamentalt har svigtet i integrationsspørgsmålet. Deres blødsødne udlændingepolitik op gennem 90’erne har været grundlag for mange af de massive problemer vi oplever med kriminalitet blandt indvandrere og efterkommere af indvandrere i dag.

Så kunne man måske tro, at de havde lært af deres fejl. Men nej. Efter den socialdemokratisk ledede regering tog over i 2011 har vi oplevet en lang række lempelser af udlændingepolitikken. F. eks har regeringen lempet familiesammenføringsreglerne og gjort det sværere at udvise kriminelle udlændinge.

Og hvem skal leve med konsekvenserne? Den kulturelle elite, der lever trygt og beskyttet bag Københavns volde? Nej. Det bliver selvfølgelig arbejderne i Korsør, Århus V og Hundige der får følgerne af regeringens blødsødne politik at mærke.

Det er den fjerde grund til, at arbejderne ikke skal stemme på venstrefløjen.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden