Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning: Mette Dreyer

Peter Skaarup
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opret et dyrevelfærdspoliti

Et dyreværnspoliti vil give hurtigere sagsbehandling i forhold til de grove dyrevelfærdssager.

Peter Skaarup
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vi skal have naturlig respekt for levende væsener, og det skal afspejles i lovgivningen. Et rigt og ansvarligt samfund som det danske er forpligtet til at behandle dyr ordentligt. Dyr er berigende for fællesskabet - både dyrene i naturen, nyttedyr og kæledyr.«

Sådan lyder indledningen til Dansk Folkepartis nye dyrevelfærdsprogram, som blev offentliggjort efter DFs sommergruppemøde i Kolding. Det er gode og stærke formuleringer, som jeg tror og håber, at langt de fleste er enige med os i.

Der er for mig at se et helt indlysende behov for større fokus på dyrevelfærd, og det mener jeg bedst vil kunne ske ved, at vi opretter et nyt dyrevelfærdsministerium, som udelukkende skal fokusere på området.

LÆS DAN JØRGENSEN

Det vil sikre den bedst mulige organisatoriske ramme om at varetage opgaverne med at sikre dyrenes velfærd. I forbindelse med et regeringsskifte bliver der typisk rokeret lidt rundt på ministeriernes ressortområder. Nogle ministerier forsvinder og andre kommer til, og der vil vi altså fremadrettet byde ind med, at der bør oprettes et nyt dyrevelfærdsministerium.

Derudover vil vi arbejde for, at der bliver oprettet et dyrevelfærdspoliti, ligesom man bl.a. kender det fra Storbritannien. I dag er det sådan, at det i gennemsnit tager 621 dage fra en anmeldelse af dyremishandling eller vanrøgt tikker ind hos politiet, til en sag bliver afgjort. Det er alt for lang tid.

Det ’almindelige’ politi har i forvejen mange opgaver, og det kan være svært at prioritere og have viden på alle områder. Oprettelse af et dyreværnspoliti vil give større fokus og hurtigere sagsbehandling i forhold til de grove dyrevelfærdssager. Strafferammen for dyremishandling skal sættes kraftigt op.

De dyr, vi spiser, skal have haft et ordentligt og værdigt dyreliv inden slagtningen, og det skal været let for forbrugerne at skaffe sig viden om opdræt, vilkår, transportforhold og slagtemetoder forinden køb af kød.

Dyrehandlere bør have autorisation, så vi sikrer os, at de mennesker, der handler med dyr, ved, hvad de har med at gøre. Derudover bør der indføres en smiley-ordning for dyrehandlere og hundekenneler, så man som dyreejer nemt kan skabe sig overblik over, hvordan dyrene behandles.

LÆS DEBAT

Der skal gøres mere for at bekæmpe den omfattende illegale import af dyrearter, som er et alvorligt problem. Krybskytteri skal straffes med store bøder og fængselsstraf ved første overtrædelse.

Og så skal det være forbudt for mennesker at have sex med dyr! Det vil sikkert komme som en overraskelse for mange, at Danmark snart er det eneste land i Nordeuropa, hvor seksuel omgang med dyr ikke er forbudt.

Jeg synes egentlig, at argumentationen for et forbud nærmest giver sig selv: Dyrene har ikke mulighed for at sige fra overfor menneskers seksuelle tilbøjeligheder. Selvfølgelig skal vi have lovgivning, der beskytter dyrene på dette område. Vi risikerer faktisk – hvor underlig tanken end måtte forekomme – at Danmark bliver et mekka for dyresexturisme. Den form for turisme er vi gerne fri for.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden