Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Dyresex skal forbydes

Peter Skaarup
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fredag aften den 19. August blev en Shetlands pony voldtaget i Sabro i Østjylland. Lørdag morgen blev ponyen fundet med begge bagben og det ene forben sammenbundet med et tov.

Det er desværre langt fra første gang, at vi har oplevet, at mennesker har forgrebet sig seksuelt på dyr. Det er en afstumpet, modbydelig og forfærdende handling at voldtage et umælende dyr – og så er det ikke en gang forbudt i Danmark.

Hvor flere og flere andre lande efterhånden har forbudt zoofili, som er den tekniske betegnelse, for menneskers kønslige omgang med dyr, så halter det stadig i Danmark. Her er det kun Dansk Folkeparti, MF Christian H. Hansen og på en god dag Socialistisk Folkeparti, der støtter et forbud. SFs opbakning er nok slut, hvis partiet kommer i regering, for så vil partiet formodentlig stemme ligesom storebror Socialdemokratiet – nemlig nej.

Så umiddelbart ser det ud som om et forbud mod dyresex ligger langt ude i fremtiden. Det er ufatteligt – i den danske befolkning synes der at være stor opbakning til et forbud, men det er politikerne tilsyneladende ligeglade med.

I dag står vi i den absurde situation, at en seksuelt afvigende person kan bryde ind hos eksempelvis en landmand og forbryde sig mod en pony eller et får, og det eneste vedkommende vil blive dømt for, er ulovlig indtrængen. Det er jo fuldkommen vanvittigt.

Samtidig har vi oplevet, at der tilsyneladende eksisterer egentlige dyrebordeller, ligesom mennesker med hang til sex med dyr opsøger hinanden på forskellige internetfora for at få afløb for deres lyster.

Nogle eksperter påstår, at dyr ikke lider skade af at have seksuel omgang med mennesker. Det giver ikke megen mening. En hund er eksempelvis kun i løbetid hver sjette til ottende måned. Uden for den tid er hunhunden slet ikke klar til at formere sig, så det siger sig selv, at en hunhund lider skade af at have seksuel omgang med et menneske i hvert fald uden for løbetiden.

Som lovgivningen er i øjeblikket har vi legaliseret voldtægt af dyr. Det tjener ikke Danmark til ære – og er et skår i vores ellers i international sammenhæng rimelige dyrevelfærdsmæssige standard.

Jeg håber meget på, at Folketingets øvrige partier vil besinde sig og forstå, at seksuel omgang med dyr er seksuelt overgreb på dyr, og derfor skal forbydes. Det kan kun gå for langsomt.

Mvh. Peter Skaarup

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden