Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: MARQUARD OTZEN PER/Politiken-Tegning
Peter Skaarup
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grænsekontrollen er en ubetinget succes

Forudsætningen for at opretholde velfærdsstaten er, at vi holder styr på, hvem vi lukker ind i landet.

Peter Skaarup
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er en slet skjult hemmelighed, at vi i Dansk Folkeparti længe har ønsket grænsekontrollen genindført ved den danske landegrænse til Tyskland.

Vi ønsker helt enkelt at have styr på, hvem der krydser grænsen fra Tyskland og Sverige, ligesom vi kender det fra lufthavnen, hvor kontrollen med indrejsende til landet til tider kan være endog meget grundig.

Baggrunden er, at vi ønsker at stoppe menneskesmuglere, såvel som narkotikasmuglere, østbander på tyvetogt, smuglere af sjældne og truede dyrearter, ulovlige cigaretter osv.

Vi mener i al sin enkelthed, at forudsætningen for at opretholde velfærdsstaten er, at vi i Danmark holder styr på, hvem vi lukker ind i landet, og også hvem vi giver fast opholdstilladelse.

Grænsekontrollen er en ubetinget succes, der dog er indført noget sent og som stadig er for sporadisk, men som bestemt er et godt skridt den rigtige vej

Tør vi ikke sortere ved indgangen nu, så ender vi alligevel som svenskerne, hvor en rød-grøn regering har indført strengere grænsekontrol mod Danmark, end vi har mod Tyskland, fordi man i Sverige for længe har tilladt en fuldstændig ukontrollerbar og finansiel uholdbar indvandring, som nu reelt truer den svenske velfærdsstats overlevelse.

Derfor har en rød-grøn svensk regering indført en grænsekontrol, som dens medlemmer tidligere uden blusel vel ville have stemplet som ’umenneskelig’ at gå ind for.

PER MICHAEL JESPERSEN

Venstre-regeringen i Danmark indførte heldigvis også, omend en for sporadisk, grænsekontrol ved årsskiftet.

Vi havde i DF gerne set, at vi havde kopieret den svenske model med transportøransvar, men den stikprøvevise grænsekontrol, har dog trods alt vist sig virkningsfuld - ganske som vi forventede.

Det har Politikens læsere kunnet forvisse sig om ved selvsyn allerede i mandags, men tillad mig her at citere konklusionerne på de fire ugers indledende grænsekontrol fra Politikens egen artikel om emnet: »Den første uge efter grænsekontrollen ankom 632 flygtninge og migranter til Danmark og bad om at få asyl. Ugen efter faldt tallet dramatisk til 305, mens der i uge tre og fire er blevet registreret henholdsvis 222 og 241 asylansøgere. Syrere er fortsat den største nationalitet. Samlet set for de fire uger er det daglige gennemsnitlige antal således cirka 50. Det skal ses i lyset af, at der i december, inden grænsekontrollen blev indført, kom 2.500 asylansøgere. Svarende til 80 om dagen«.

Og: »Rigspolitiet oplyser på sin hjemmeside, at den i løbet af de fire uger har kontrolleret 119.523 personer. 481 er blevet afvist og er blevet nægtet indrejse til Danmark, mens 73 er sigtet for menneskesmugling«.

LÆS NYHEDEN

Jeg vil således tillade mig at konkludere, at grænsekontrollen er en ubetinget succes, der dog er indført noget sent og som stadig er for sporadisk, men som bestemt er et godt skridt den rigtige vej.

Det er trods alt godt, at den nu er forlænget!

Vil du være sikker på ikke at gå glip af det seneste fra Politiken Debat, kan du ‘følge’ Debat på din Politiken-profil. Det eneste, du skal gøre, er at klikke på ‘Følg’-knappen i toppen af denne artikel og vælge Debat. Derefter vil de seneste artikler fra Debat helt automatisk dukke op i Din Strøm på forsiden af Politiken, når du er logget ind på politiken.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden