Tegning. Roald Als

Tegning. Roald Als

Peter Skaarup

Velfærdspolitik er også udlændingepolitik!

Vi passer bedst på Danmark ved at tage kontrollen tilbage over grænsen.

Peter Skaarup

Regeringen fremlagde i dag en såkaldt helhedsplan – for et stærkere Danmark, som det hedder.

Der er enkelte gode initiativer, men der er bestemt også mange elementer, vi i DF ikke kan støtte.

Det skal kunne betale sig at arbejde, ja! - men de bredeste skuldre bør altså fortsat bære de tungeste byrder.

I DF ønsker vi at bevare vores velfærdssamfund, og her er det altafgørende, at indvandringen til Danmark begrænses markant. Hvis ikke vi får kontrol over asylansøgere, migranter og familiesammenføringer, kan vi ikke sikre velfærden, som vi kender den, for danskerne.

Faktisk synes vi, det er skævt og ikke så sympatisk, at nogle skal arbejde længere, og at unge studerende skal betale for, at velhavende mennesker skal betale mindre i skat

Uanset hvor meget Dansk Industri og Liberal Alliance siger det, og hvor højt, så mener vi ikke, at en skattelettelse til folk, der tjener en million, redder landet!

Faktisk synes vi, det er skævt og ikke så sympatisk, at nogle skal arbejde længere, og at unge studerende skal betale for, at velhavende mennesker skal betale mindre i skat. Dét er ikke vores plan.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen siger, at vi 'skal passe på Danmark'. Det er vi jo enige i.

Men vi passer bedst på Danmark ved at tage kontrollen tilbage over grænsen, over asyltilstrømningen, over indvandringen og ved at lave en klar plan for hjemsendelse af udlændinge.

Når dét er på plads, kan vi drøfte, hvad der ellers er ønsker om. Velfærdspolitik er i høj grad også udlændingepolitik!

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce