Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

»Det er krampetrækninger fra en desperat minister«, skriver Pia Olsen Dyhr om Støjbergs afvisning af kvoteflygtninge. (Arkivfoto)

Pia Olsen Dyhr
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kære Inger Støjberg. Kvoteflygtninge forsvinder ikke, bare fordi man lukker døren for dem

Grænsekontrol og totalt stop for kvoteflygtninge løser absolut intet. Der er brug for visionære tiltag.

Pia Olsen Dyhr
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Problemer forsvinder ikke, bare fordi man lukker øjnene for dem. Det lader ellers til at være regeringens bud på, hvordan Danmark skal tackle udfordringen med verdens flygtninge.

Grænsekontrol og totalt stop for kvoteflygtninge – de flygtninge, FN mener har allermest brug for hjælp – løser absolut intet.

Det er krampetrækninger fra en desperat minister, der ikke har mod eller evne til at foreslå visionære tiltag i flygtningepolitikken, der sætter samlet ind overfor problemstillingen.

Selvfølgelig skal vi ikke bare åbne sluserne for alle flygtninge. Det kan vi ikke håndtere. Men vi kan heller ikke være bekendt bare at lukke os selv inde og alverdens problemer ude. Det er i mine øjne decideret udansk.

Regeringen taler gerne om at hjælpe i nærområderne. Men det bliver ved snakken, for mens man sludrer og holder pressen hen, nedsabler man ulandsbistanden og lukker altså nu af for de mest desperate mennesker i lige netop nærområderne.

Det er med til at tvinge folk til at søge mod Europa, for når vi ikke tager kvoteflygtninge, bliver spontan asyl den eneste udvej. Netop kvoteflygtningeordningen er vores sikkerhed for, at vi ikke bare hjælper dem, der har mulighed for at begive sig ud på en farefuld og dyr tur over Middelhavet og op gennem Europa.

Med kvoteordningen har vi mulighed for at fokusere vores hjælp, hvor behovet er størst, uden at give incitament til at prøve lykken ved at begive sig ud på den lange færd

Danmark bør bakke entydigt op om kvotesystemet. Vi har tidligere taget imod 500 om året, men jeg mener godt, at vi i takt med færre spontane flygtninge kan øge det antal. Derfor skal vi hurtigst muligt finde et alternativt system til den spontane asylmodtagelse, der dominerer verden lige nu, og som skaber tragedie efter tragedie, når kyniske menneskesmuglere udnytter de flygtende, eller når de drukner på den farefulde færd.

Hvis Inger Støjberg virkelig havde ambitioner om en bæredygtig løsning, ville hendes udspil være mere visionært end at afvise de mennesker, der har allermest brug for vores hjælp.

Virkeligheden er jo, at kvotesystemet er vores eneste mulighed for at styre flygtningestrømmen, så vi kan være sikre på, at vi hjælper dem, der har størst behov. Der er brug for, at kvoteordningen bliver en større del af Vestens flygtningehåndtering, og at vi får mere kontrol med den spontane ansøgning.

Med kvoteordningen har vi mulighed for at fokusere vores hjælp, hvor behovet er størst, uden at give incitament til at prøve lykken ved at begive sig ud på den lange færd.

Det, regeringen har gang i, er den omvendte verden. Og Danmark står helt alene med sin beslutning. Mens vi lukker øjnene for verdens problemer, løfter alle de lande, vi sammenligner os med, stadig den minimumsbyrde, det er at modtage kvoteflygtninge. Danmark bør også tage sin del af ansvaret i stedet for bare at håbe på, at problemet forsvinder af sig selv.

Afvisningen af verdens svageste flygtninge handler selvfølgelig om at få Støjberg til at se viljefast ud. I sidste ende udstiller det dog bare hendes handlingslammelse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden