Tegning: Jørn Villumsen (arkiv)

Tegning: Jørn Villumsen (arkiv)

Sara Skaarup

Sexolog: Den moderne kvinde er et forsmået sultent rovdyr

Manden som evigt sexhungrende med en libido, der giver kvindens baghjul, er en saga blot. Kvinder er den nye tids seksuelle alfahun.

Sara Skaarup

»Du rådgiver om åbne parforhold, siger du? Ha ha ... ja, det er der nok mange mænd, der drømmer om!«.

Når nye mennesker spørger, hvad jeg arbejder med, får jeg ganske ofte en eller anden variant af ovenstående reaktion.

Mange har simpelthen ikke fantasi til at forestille sig, at det er kvinden, der går forrest for at skabe et liv med plads til flere sexpartnere og mere lir i hverdagen. Sådan hænger det ikke desto mindre sammen for lidt over halvdelen af de par, jeg møder i mit arbejde som sexolog.

I forgårs havde jeg for eksempel en samtale med et par, der blev enige om, at hun fik frit lejde til engangsknald.

Hendes sexdrive var nemlig 10 (ti!) gange større end hans, hvilket var blevet en belastning for dem begge.

Usædvanligt? Nej, slet ikke. Jo, løsningen, måske, men ikke fordelingen af lyst. Dette par har flere artsfæller, end de aner.

Vi taler bare ikke om det, for den kønslige forventning er stadig, at mandens libido overgår kvindens. Ellers er han ikke en rigtig mand. På samme måde som der er uskrevne regler for, hvor liderlig en kvinde bør være (ikke mere end ham).

Men Danmark – vi har brug for et wake-up call. Den tid, hvor manden havde det seksuelle overtag, er i den grad ovre.

Kvinder er den nye tids seksuelle alfahun, ja sågar rovdyr af og til, og her taler jeg ikke om forkastelige kvindelige krænkere som dem i Tullebøllelejren.

Almindelige kvinder (ikke alle, men heller ikke få) er i dag seksuelt udfarende, krævende og i stand til at tage, hvad de vil have, i langt højere grad end for bare 10 år siden.

Der er simpelthen ikke den seksuelle adfærd i dag, som mændene har for sig selv mere:

Kvinder ser mænd som sexobjekter i reklamer og i porno, de savler og bliver tændt, som mænd har gjort det i årtier. Kvinder forventer sex i parforholdet og kræver orgasmer og fantasifuld leg.

Danmark - vi har brug for et wake-up call. Den tid, hvor manden havde det seksuelle overtag, er i den grad ovre

På de mange datingtjenester er kvinderne i førersædet og siger ja og nej og kan på få minutter bestille en leverance af ’pik og pizza’ til tømmermændene om søndagen eller faste elskere på skiftende ugedage.

Unge kvinder går i byen for at score og knalde uden kærlighed på linje med mændene.

Kvinder jager også i flok, som nu den gruppe kvinder fra et jysk kollektiv, jeg hørte om for nylig, som finder deres mandlige samboende enten for gamle, for afsatte eller for slatne at have sex med og derfor følges i swingerklub og scorer mænd.

At kvindens seksuelle selvbevidsthed er så potent, er ikke sært. Siden slut-60’erne har vi talt om, skrevet om og kæmpet for kvinders frigørelse og ikke mindst ret til seksuel udfoldelse.

Tendensen fik endnu et nøk, da ’Fifty Shades of Grey’-bølgen rullede over verden fra 2011, og hundredtusinder af kvinder fandt nøglen til opfyldelse af en hidtil utilfredsstillet længsel: De ville domineres.

Bindes til en seng af kompromisløse stærke mandearme og tages med stor kraft og en vilje stærkere end deres egen. De følgende år fik danske sexologer nok at gøre, når hr. og fru Nielsen meldte sig i samtalerummene.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

For hr. Nielsen havde sgu ikke lige håndelaget til at få fruen i ekstase med sin benhårde vilje. Ja, faktisk vidste han ikke helt, hvad han skulle stille op med det fruentimmer, der – ofte efter årevis i erotisk dvale – nu havde lukket munden op og bedt om knaldhård sex.

I dagens Danmark har vi store forventninger til parforholdet, og ikke mindst sexlivet, som en lykkeskabende instans. I det heteroseksuelle parforhold er kvinden for det meste termometerbæreren: Det er hende, der afgør, om det går godt eller skidt.

Det er også næsten altid hende, der står bag beslutningen om, at det er på tide at se en parterapeut eller sexolog, ligesom det oftest hende, der vil skilles, hvis et forhold i krise kommer så vidt.

Men i mange hjem er det stadig manden, der primært tager initiativ til sex. Mens det stadig er hende, der bestemmer, om det bliver til noget.

Selv kvinder, der mærker deres seksuelle kraft buldre løs, møder ofte deres mænd med dårlige undskyldninger og klædt i frotténatkjole frem for med spredte ben.

Vi vil gerne have sex, men det skal være kvalitetssex. At få lettet trykket på 5 minutter er ikke nok. Vi vil rives væk fra hverdagen i et brusende uforudsigeligt hav af testosteron og manddom

Når nu kvinden er så seksuelt potent, hvorfor afviser hun ham så? En af årsagerne til denne tilsyneladende selvmodsigelse er, at hun – sorry guys – vurderer den sex, der er tilgængelig inden for parholdets rammer, som for kedelig at engagere sig i.

Med en kolossal generalisering kan man sige, at kvinder ofte stiller større krav til indholdet af det seksuelle, end deres mandlige partnere gør. Vi vil gerne have sex, men det skal være kvalitetssex. At få lettet trykket på 5 minutter er ikke nok. Vi vil rives væk fra hverdagen i et brusende uforudsigeligt hav af testosteron og manddom. Ellers orker vi bare ikke.

Det bliver så ekstra udfordrende, og der er langt mellem de seksuelle snapse, når manden ikke nødvendigvis orker alt det der rollespil og handlekraft. Han får stress. Af pligterne på jobbet, faderskabet og kvindens krav om at forny sig og være spændende.

Lad os ved samme lejlighed også skyde den velkendte skrøne ned, at voksne kvinder mister sexlysten efter overgangsgalderen. En stor gruppe koner er i den grad seksuelt still going strong her, måske endda stronger than ever, men bliver ikke mødt på det seksuelle derhjemme.

Måske er der medicinske bivirkninger fra mandens medicin mod sukkersyge, forhøjet blodtryk eller depression – alle midler, der har negativ effekt på potensen og libidoen. Det skaber en ny identitetskrise hos begge parter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Mandens stolthed får et knæk, han går ikke til lægen, og sexlivet afgår ved døden. Kvinden er utilfredsstillet, en tikkende seksuel bombe, og ikke så få af disse voksne kvinder finder sig en erotisk lomme uden for hjemmet.

Summa summarum. Det er på tide, at vi frigør vores blik på lyst fra en kønnet opfattelse.

Kvinden står på ingen måde seksuelt tilbage for manden i dagens Danmark – tværtimod, hun er et rovdyr i bevægelse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce