Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Angreb. Hærværket på den muslimske gravplads i Brøndby er det hidtil voldsomste angreb på et muslimsk monument i den tid, som danske muslimer har befundet sig i Danmark, mener Tarek Hussein.
Foto: KOFOD LASSE

Angreb. Hærværket på den muslimske gravplads i Brøndby er det hidtil voldsomste angreb på et muslimsk monument i den tid, som danske muslimer har befundet sig i Danmark, mener Tarek Hussein.

Tarek Hussein
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gravskænderi er det værste angreb på danske muslimer i mands minde

Det danske Politi slet ikke har forstået alvoren af den slags hadforbrydelser.

Tarek Hussein
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lørdag morgen vågnede danske muslimer op til nyheden om, at den muslimske gravplads i Brøndby er blevet udsat for det hidtil voldsomste angreb på et muslimsk monument i den tid, som danske muslimer har befundet sig i Danmark. Mere end 50 grave er blevet voldsomt raseret og har fået ødelagt gravene til ukendelighed mens gravsten er blev systematisk smadret og grave er blevet urineret på.

Det har ført til forfærdelige billeder, hvor efterladte er hastet til gravpladsen for at se om deres kæres grav er blevet vandaliseret. Ansigterne på de efterladtes mødre, søskende og venner er fyldt med tårer mens de samler stumperne af de gravsten, hvor deres kæres navne og sidste minder står påskrevet.

Sorgen er ikke blevet lettet af reaktionen fra Københavns Politi, hvor man har affærdige det voldsomme angreb som værende 'drengestreger'.

Den muslimske gravplads i Brøndby ligger langt væk fra enhver form for beboelse og det kræver en længere tur at nå ind til selve gravpladsen og derfor virker det yderst mærkværdigt, at Københavns Politi inden at have foretaget nogen anholdelser eller efterforskning allerede kan udtale, at intet peger i retning af, at det skulle være baseret på baggrund af religion.

Det kommer desværre ikke som nogen overraskelse og ligger sig i slipstrømmen på en tendens, hvor det danske Politi slet ikke har forstået alvoren af hadforbrydelser, hvorfor disse ofte ikke efterforskes og registres efter de nødvendige paragraffer og retningslinjer.

Jeg vil opfordre alle danskere uagtet religiøst tilhørsforhold og etnicitet til at deltage i den mindehøjtidlighed, som finder sted i morgen søndag kl. 15.00 på gravpladsen i Brøndby på Brøndbyøstervej 180

Det er altså fuldkommen utilstedeligt, at Politiet så tidligt i efterforskningen kan drage en sådan diskussion og det efterlader landets muslimske minoritet i en håbløs situation, hvor angreb på kvinder med tørklæde og nu raseringen af en kirkegård affærdiges af den ordningsmagt, som skal beskytte vores mindretal.

Jeg vil opfordre alle danskere uagtet religiøst tilhørsforhold og etnicitet til at deltage i den mindehøjtidlighed, som finder sted i morgen søndag kl. 15.00 på gravpladsen i Brøndby på Brøndbyøstervej 180. Man kan læse nærmere på følgende event på Facebook;

Link til facebookside

Jeg håber derfor, at der kommer en bred og ensidig fordømmelse fra landets ledende politikere på tværs af det politiske spektrum og at denne handling kan føre til nærmere refleksion set i lyset af, at den systematiske racisme og diskrimination imod danske muslimer desværre er et veletableret faktum. Disse handlinger er fuldkommen utilstedelig uanset om de retter sig imod danske muslimer, jøder eller andre af kongerigets mindretal.

Så vær’ med, når vi sammen siger #NejtilIslamofobi!

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden