Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: JENS DRESLING
Zubair Butt Hussain
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forfaldet må ikke vinde indpas i vores samfund

Uagtet at det forventede nu er sket, så vil det forhåbentlig ikke være noget, som vi skal vænne os til.

Zubair Butt Hussain
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg ved ikke om gangen til den virtuelle pen har været tungere på et andet tidspunkt, men i hvert fald tung og nærmest ubærlig, grundet det forfald vi som borgere har været vidne til det sidste døgn.

Et inferno af skud åbner for rædslerne, der har varet fra lørdag eftermiddag til nu. Tre mennesker er døde og fem tjenestemænd i aktion er såret, og selvsagt går tankerne til de, der er ramt på nærmeste hold og nu skal forsøge at samle sig. En samling, som de ingenlunde står alene med, da de fleste, hvis ikke alle, borgere står sammen i en sådan situation. Sammen på en sådan vis, at efterspillet i kølvandet på angrebene viser overhånd i situationen, trods den tragiske hændelse hvis efterdønninger sandsynligvis vil gøre sig gældende i en rum tid.

Kun folk med manglende empati og social dysfunktionalitet ville ønske sig selv eller sine holdninger repræsenteret af en eller flere gerningsmænd, som har gjort sig gældende det sidste døgn

Selvom væmmelsen og afskyen i befolkningen ikke er til at tage fejl af, ikke mindst i lyset af udmeldinger på de sociale medier, så virker det som om hændelsen ikke kommer bag på os. Men uagtet at det forventede nu er sket, så vil det forhåbentlig ikke være noget, som vi skal vænne os til.

Reaktionerne er ikke sparsomme, selvom motiverne endnu ikke er kortlagt til fuldstændighed. Selvom det synes at være for tidligt at tale om, hvordan vi kommer videre, så er det ikke desto mindre vigtigt, og for nogle en selvfølgelighed, at have in mente, at vores reaktioner og italesættelse af ugerningerne der er pågået, vil have indflydelse på hvordan vi kommer videre.

Trods det naturlige sammenfald af opkogte følelser, arrighed og følelsesmæssig lammelse, så vil vores proportionale svar forhåbentlig være at kere principperne i samfundet, hvor vi forhåbentlig vil vise overhånd på alle niveauer.

Radikaliserede muslimer er ikke bare ekstremister. De er afstumpede eksistenser, og de ser også ganske almindelige »dagligdags« muslimer som fjender, siger Zubair Butt Hussain. Han ønsker de afvigende holdninger frem i lyset. Kilde: politiken.tv / Producer: Henrik Haupt

Jeg mener ikke, at forfaldet, der har udspillet sig det seneste døgn, er en del af den menneskelige evolution, men nærmere en mutation blandt individer, som ingenlunde må vinde indpas i vores eller andre samfund.

Uden at have til hensigt at gisne om motiverne for de seneste begivenheder, så vil jeg alligevel på forhånd sige, at sådanne nederdrægtige og beskæmmende handlinger ikke kan være forsvar for noget man har kært, men nærmere er en cementering og hyldest af ens egen afstumpethed. Kun folk med manglende empati og social dysfunktionalitet ville ønske sig selv eller sine holdninger repræsenteret af en eller flere gerningsmænd, som har gjort sig gældende det sidste døgn.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden