0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Signatur: Venstrefløjen er tilbage i Venstre

Borgerlige politikere erkender endelig, at Christiania-indsatsen har været en fiasko.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
PRYNER ANDERSEN JONAS
Foto: PRYNER ANDERSEN JONAS

»Hashcafeer er et ægte liberalt alternativ til VKO-blokkens konservative puritanisme«.

Signatur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Signatur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kongehuset står for fald, og nu er unge venstrefolk også begyndt at åbne en anden fastfrossen front: de konservatives kamp mod Christiania.

Kulturkampens bastioner er under pres.

Opbruddet viser et nyt Storbyvenstre, der er mere åbensindet, end man har oplevet det gamle bondeparti i mange år.

Kandidatlisten i København rummer hele det borgerlige spektrum, fra libertære rebeller over afdankede yuppier til nationalkonservative bedsteborgere. Men i modsætning til på Christiansborg er det ikke den nationalkonservative fløj, der står stærkest på Rådhuset. Storbyvenstre ved man ikke længere, hvor man har.

På den ene side står nummer to i Venstres hierarki, den 32-årige Lars Dueholm, der ønsker at tillade hashcafeer efter hollandsk forbillede – i stedet for at fortsætte politiets mislykkede indsats mod Christiania. Lars Dueholm viser et prisværdigt mod til at præsentere en ægte liberal løsning på et samfundsproblem, der delvis er skabt af værdikonservativ puritanisme.

På den anden side af barrikaderne står talsmanden for Københavns Politi, den 62-årige Flemming Steen Munch, der nu pludselig også optræder i nyhedsmedierne iført en kasket som fritidspolitiker.

Ganske opsigtsvækkende fik den unge Lars Dueholm tre gange så mange stemmer som den altid systemtro Flemming Steen Munch på opstillingsmødet i Venstre. Den konfrontatoriske symbolpolitik, som VKO-blokken har ført mod Christiania og Ungdomshuset, kan dermed være ved at blive afløst af en ny frisindet realisme, der tillader en mere mangfoldig by.

Ikke indsatsen værd
Ingen ved præcis, hvornår Flemming Steen Munch har den ene eller den anden kasket på. Men i praksis er det også lige meget – for som en anden ’Komiske Ali’ forsvarer han altid VK-regeringens nultolerancepolitik, mens kuglerne flyver om ørerne på forbipasserende i bandekrigen.

Viljen til at erkende den oplagte sammenhæng mellem rydningen af Pusher Street og spredningen af bandekriminalitet over hele byen er ikke stor i toppen.

Tonen er mere virkelighedstro blandt politiets egne tillidsfolk. Den massive politiindsats mod småpushere på Christiania »har været skønne spildte kræfter og absolut ikke indsatsen værd«, som Politiforbundets formand, Peter Ibsen, kontant har udtalt.

  • Ældste
  • Nyeste