Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vil du betale for journalistik på nettet?

Politiken.dk vil indføre digitale abonnementer.

Skriv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Intet her i livet er gratis. Således heller ikke tilblivelsen af politiken.dk.

Men det arbejde, som journalister, fotografer, tegnere og grafikere laver på politiken.dk koster i dag ikke en krone at nyde.

Det har Politikens ledelse nu besluttet sig for at ændre.

»Vi synes, det er fair, at man betaler for en vare, som man bruger meget. Vi har i mere end 125 år taget betaling for den trykte avis. Nu siger vi det samme på politiken.dk: Hvis du bruger os meget, koster det. Hvis du derimod har et forbrug, som ligger under grænsen for betaling, kan du frit benytte politiken.dk«, siger chefredaktør Bo Lidegaard.

Fremover vil brugere af politiken.dk kunne læse et endnu ikke fastlagt antal artikler om måneden uden at blive afkrævet betaling. Når man har opbrugt de gratis læseoplevelser, vil man skulle betale for yderligere læsning, forklarer Politikens ansvarshavende chefredaktør.

»Vi har ikke låst os fast på hverken pris eller grænse for, hvor betaling indtræffer. Men vi antager, at jo mere man benytter sitet, desto mere parat er man til at betale for kvalitetsjournalistik. Vi taler dog om en meget lille del af politiken.dk's brugere, der vil blive berørt af brugerfinansiering«, siger Bo Lidegaard.

Planen er, at ændringerne træder i kraft i løbet af efteråret.

Vil du betale for at læse journalistisk indhold på nettet? Eller skal nyheder, billeder og tegninger være gratis, når de er online? Deltag i debatten herunder.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden