Mærkning. Villy Søvndal (SF) vil indføre en mærkningsordning for varer, der stammer fra de israelske bosættelsesområder.
Foto: DALHOFF CASPER

Mærkning. Villy Søvndal (SF) vil indføre en mærkningsordning for varer, der stammer fra de israelske bosættelsesområder.

Skriv

Vil du boykotte varer fra israelske bosættelser?

Ny dansk mærkning skal udpege varer fra israelske bosættelser.

Skriv

Hvis dine dadler er dyrket i en israelsk bosættelse, skal danske forbrugere tydeligt gøres opmærksom på det.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) ønsker at indføre en mærkningsordning for importvarer, der klart tilkendegiver, om en vare stammer fra de ulovlige bosættelser.

»Det her er et skridt, der tydeligt viser over for forbrugerne, at de her varer er produceret under forhold, som ikke alene en dansk regering, men også de europæiske regeringer siger nej over for. Og så er det op til forbrugerne, om de vil købe de varer eller ej«, siger Villy Søvndal.

Mærkningsordningen bliver ikke obligatorisk for hvert enkelt supermarked, og udenrigsministeren har intet bud på, hvor stor en effekt ordningen kan forventes at have på den israelske eksport.

Men Villy Søvndal har også tiltro til, at bosættelsesspørgsmålet vækker så megen vrede, at forbrugerne vil ændre adfærd.

»Jeg tror helt sikkert, at mærkningen vil have en ganske betydelig og direkte virkning«, forklarer SF-formanden.

Vil en tydelig produktmærkning kunne få dig til at fravælge varer fra israelske bosættelser, eller er en appelsin bare en appelsin? Deltag i debatten herunder.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce