0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klimaet skal med i Danmarks nye officielle råd om kost

Der skal mindre kød, mere groft grønt og flere bælgfrugter på menuen for at begrænse vores måltiders CO2-belastning med en tredjedel. Som en sidegevinst gør den klimavenlige kost os også sundere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Der skal mindre kød og mere grønt på vores tallerkener, hvis vi skal nedbringe den mængde drivhusgas, produktionen af vores fødevarer udleder.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vi ved det godt: Vi skal spise mere grønt og mindre sødt for at holde os sunde. Men er du også klar over, hvad du skal spise, hvis du gerne vil nedbringe din CO2-belastning og bidrage til at begrænse klimaforandringerne?​

Hvis ikke, er der hjælp at hente, når Danmarks nye officielle kostråd for første gang vil tage klimaet med i betragtning og direkte anbefale os at skifte en del af vores kødforbrug ud med grøntsager.

De nye klimavenlige kostråd bliver til i samarbejde mellem Klimaministeriet og Fødevareministeriet som en del af regeringens arbejde med at nedbringe drivhusgasudledningen. Størstedelen af målet skal opnås ved at omlægge transport, energi, og landbrug, men også vores kost kan gøre en forskel. Ifølge World Ressource Institute og EAT Lancet-kommissionen er ændrede madvaner blandt de enkeltfaktorer, der kan bidrage mest til reduktion af drivhusgasudledning fra fødevaresektoren.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere